SEĆANJE NA DRAGANA NIKOLIĆA I NEKO DAVNO VREME: Kao deca trčali smo kući da gledamo tvoje serije
Foto: Beta

Sećanje

SEĆANJE NA DRAGANA NIKOLIĆA I NEKO DAVNO VREME: Kao deca trčali smo kući da gledamo tvoje serije

Pop kultura -
BANJALUKA, ZAGREB - Mediji u regionu izvestili su opširno o odlasku velikog srpskog glumca Dragana Nikolića koji je u petak preminuo u 73. godini.

U BiH je portal Avaz.ba objavio foto-galeriju sa slikama Dragana Nikolića i njegove supruge Milene Dravić na taj način se opraštajući od glumca.

Vest o smrti glumca Dragana Gage Nikolića potresla je Balkan, a na društvenim mrežama i u medijima iz minuta u minut su se smenjivali žaljenja i utisci ličnosti iz javnog života, kolega i prijatelja, ali i onih običnih građana, koji ga nikada nisu videli, ali nose utisak da su zajedno odrastali.

I bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić potresen je Nikolićevim odlaskom."Otišao si tamo gde će se tvoja ljudskost nagraditi. Zbog tebe sam ostavljao igru, dok sam bio vani sa prijateljima. Trčao u kuću da gledam tvoje serije i filmove. Zbog takvih glumaca sam upisao i akademiju. Zbog takvih ljudi se ovaj posao ceni, poštuje i voli! Imao sam tu čast deliti s tobom kadar, vreme, prostor, priču, osmeh... Neka ti Bog Dragi podari mir i sve najbolje. Saučešće porodici i svim prijateljima... Svima onima, koji su ovog čoveka osećali svojim, na bilo koji način...".

Hrvatski mediji su takođe preneli vest o smrti glumca, a portal "Index.hr" je uz reči "Zbogom legendo" objavio tekstu o Nikolićevoj biografiji i bogatoj karijeri. Hrvatska glumica Mia Begović je povodom smrti Gage Nikolića kratko je napisala: "Posljednji pozdrav dragi Gaga!".

Sajt "Jutarnji" je posvetio pažnju retrospektivi glumčevih najvažnijih uloga , a posebno odnosu sa suprugom Milenom Dravić sa kojom je snimio seriju emisija Obraz uz obraz.

Crnogorski portal "Vijesti.me" se oprostio od velikog glumca uz osvrt na njegovu izuzetno bogatu karijeru i uloge u preko 30 filmova, kao i na njegovu borbu protiv duge i teške bolesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track