SKUĆIO SE U NJUJORKU: Žarko Laušević kupio apartman od 100 kvadrata
Foto: Dragana Udovičić

Slavni glumac posle 17 godina

SKUĆIO SE U NJUJORKU: Žarko Laušević kupio apartman od 100 kvadrata

Pop kultura -
Ne namerava da se vrati da živi u Srbiji, a ponajmanje u Crnoj Gori. Tako je najbolje, tamo mu je porodica, kaže Nikola Kaluđerović, Žarkov bivši cimer iz zatvora

Žarko Laušević (56) kupio je stan od 100 kvadrata u Njujorku, saznaje Kurir.Glumac, koji od 1999. godine živi i radi u SAD, uspeo je da se nakon brojnih problema s boravišnom vizom skući i nema nameru da se vraća na naše prostore. Laušević je nekretninu pazario zahvaljujući uspehu knjiga „Godina prođe, dan nikad“ i „Druga knjiga - dnevnik jedne robinje“, glavnoj ulozi u filmu „Smrdljiva bajka“, kao i dugogodišnjem radu na gradilištima širom Amerike.

- Žarko se mnogo namučio, ali je uspeo da se skući u Americi. Radio je dan i noć na gradilištima kao moler i štedeo svaki dolar. Međutim, poslednjih godina zaradio je i zahvaljujući knjigama i filmu, pa je odlučio da sve to uloži u kupovinu stana - priča naš izvor blizak glumcu.Pričaju o nesrećamaNaša saznanja potvrdio je Cetinjanin Nikola Kaluđerović, najmarkantniji lik u knjizi „Godina prođe, dan nikad“, koji je s Laušem delio ćeliju u zatvoru u Spužu.- Tačno je da je Žarko pazario nekretninu u Americi. Zaradio je u Srbiji od filma i knjiga, a namučio se, bogami, i u belom svetu. Pametno je odlučio jer je bolje da se makne iz ove zemlje. Nismo se skoro čuli, ali se uvek dobro ispričamo. Naše teme su dobro poznate, pričamo samo o nesrećama i ništa drugo. Znam da su mu deca dobro i da su mu se ćerke udale. Njegov život nije lak, ali tako je, kako je. Ne bih ja mnogo pričao na tu temu jer ipak smo mi dobri prijatelji - kazao nam je Kaluđerović.Pomilovao ga TadićPodsetimo, Lauš je 1993. u podgoričkom kafiću ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića. Posle više presuda koje su ukidane pred Vrhovnim sudom Crne Gore, 2001. pravosnažno je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina. U pritvoru je, do izricanja prvostepene presude, proveo četiri i po godine, a ostalo mu da odsluži još osam i po. Bivši predsednik Srbije Boris Tadić 2011. doneo je odluku o njegovom pomilovanju.

U Srbiji zbog filmaGLUMA JE MOJ ZANATŽarko je u Srbiju ponovo došao 2015, posle 16 godina. Tada je posetio mnoge stare prijatelje i snimio film „Smrdljiva bajka“.- Gluma je moj zanat. Dugim nizom godina to je bio deo onog što sam najviše voleo u životu. S tom idejom i ljubavlju prišao sam čitavom ovom projektu. U okviru toga prisećao sam se nekih stvari i otkrivao nove. Imao sam sreće da neke kolege koje sam prethodnih godina gledao u filmovima budu i moji partneri - rekao je tada popularni glumac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track