ŠOK ISPOVEST MAJKE ZVEZDE FILMA RANE ZA KURIR: Ovo je istina o smrti mog Pinkija
Foto: Printscreen, Promo

Šok ispovest

ŠOK ISPOVEST MAJKE ZVEZDE FILMA RANE ZA KURIR: Ovo je istina o smrti mog Pinkija

Pop kultura -

U obdukcionom nalazu piše da je smrt nastupila zbog gušenja usled udisanja želudačnog sadržaja. Moj Dušan bi preživeo samo da ga oficir nije ostavio da spava jer mu je bio miljenik

Prošlo je 17 godina od smrti mog sina! U početku je vreme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao! Teško mi je i danas da se prisetim toga - započinje za Kurir svoju ispovest Milunka Tašić, majka glumca Dušana Pekića Pinkija, koji je preminuo u 19. godini, na služenju vojnog roka u Kraljevu.- Radim u školi s decom s potrebnim potrebama kao defektolog, pa su mi posvećenost i druženje s njima pružali ljubav i davali smisao daljem životu! Trudila sam se da svu decu prihvatim kao svoju i da im pružim brigu i pažnju.Milunka je tek pre nekoliko godina otkrila da postoje Pinkijeve fan stranice, i zahvalna je na tome što njen sin i dalje živi u sećanju ljudi.- Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom! Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka! Sa Anom je odrastao i davala mu je snagu. Njegova devojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo - kaže Milunka.Poslednji susretOna se prisetila i tog kobnog 26. marta 2000, kad su joj javili da je izgubila sina.- Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Preterao je s pićem! Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio - kaže Milunka i dodaje:

Ne traži krivca- Da ga je oficir probudio kad i ostale vojnike, i sad bi bio živ, ali nije! Kasnije, oko osam sati, neko je ušao da nešto uzme i čuo da krklja! Tad su svi pojurili da ga spasu, ali bilo je kasno! U obdukcionom zapisniku piše da je smrt nastupila usled gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja! „U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi delići polusvarene hrane.“ Nakon 17 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz.Nesrećna majka nikoga ne krivi za njegovu smrt.- Nesrećan splet okolnosti. Živeo je brzo i kratko, ali ispunjeno. Želeo je da upiše glumu i bio je počeo da se priprema. Dušan je bio veličina jer je voleo ljude! Bio je spreman da sve podeli s drugima - odeću, hranu, a kad nisu imali gde, dovodio ih da prespavaju. Nekad sam se zbog toga ljutila! On je bio milostiviji, zato valjda još opstaje u srcima mnogih, a to je korak do večnosti - zaključuje Milunka.

Nisu ga zaboraviliBJELA MI JE POMOGAOSrđan Dragojević, Dragan Bjelogrlić i Milan Marić Švaba čuvaju uspomenu na mladog kolegu.- Nekoliko godina posle njegovog odlaska Bjelogrlić i Dragojević su učestvovali i pomogli da na Niškom festivalu bude dodeljena nagrada „Dušan Pekić Pinki“ najboljem glumcu naturščiku. Bjela je posetio školu u kojoj radim, doneo deci poklone, kao i njegov kolega Milan Marić i reper Strahinja Đorđević, poznatiji kao Lestra, koji je snimio pesmu o mom sinu - objašnjava majka.

O filmu „Rane“ČUJEM MU GLAS, ALI TO NIJE ONPinkijev prvi i poslednji film „Rane“ Milunka dugo vremena nije mogla da pogleda.- Kad sam prvi put to uspela, htela sam da budem sama. Danima nakon toga nisam htela u društvo! I živ je, a i nije. Kako da ga pomilujem po licu, čujem njegov glas... Ipak, to je samo gluma, nije on.

Ljubomir Radanov

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IZBORNA NOĆ: Kurir pre svih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track