TAJNE ŽIKINE DINASTIJE: Odgledali ste ih 1.000 puta, ali detalj koga glumi GIDRINA žena niko ne zna
Foto: Printskrin/YT

Detalji iza kulisa

TAJNE ŽIKINE DINASTIJE: Odgledali ste ih 1.000 puta, ali detalj koga glumi GIDRINA žena niko ne zna

Pop kultura -

Pre 32 godine snimljene su prve scene serijala "Žikina dinastija", a ti filmovi su i dana danas najgledaniji. Međutim, koliko god da smo ih gledali, neke detalji sa snimanja su ostali nepoznati.

U vrememe komunizma je trebalo da se uvede seksualno obrazovanje pa je trebalo da se probiju tabui u javnosti. Reditelj Zoran Čalić se konsultovao sa sociolozima, psiholozima, lekarima. Glavne uloge dodelio je amaterima koji su tada bili deo dramske sekcije Radio Beograda.

Rialda Kadrić (Marija), koja je tada imala samo 14 godina, prvi put se ljubi i to na filmu sa svojim partnerom Vladimir Petrović (Boba). Vladimir je tada imao 16 godina.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Uloga Marije je bila namenjena Sonji Savić, ali ona nije mogla da prihvati zbog mnogih obaveza na drugim fimovima. Na zahtev publike snimljeno je još osam filmova, iako nije bilo u planu da se snimaju nastavci. Prva klapa je pala 1977, a poslednji 1992.

Rialda je upisala svetsku književnost, ali odlazi za London, udaje se i postaje psihoterapeut, dok Vladimir radi kao tonac, danas ima marketinšli agenciju, a prepoznaju ga samo po glasu.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Dragomir Bojanić Gidra, koji je bio zaštitni lik filma, uvek je dolazio spreman na set iako su mnogi mislili da će on biti taj koji kasni. Njegov privatni život je bio daleko od očiju javnosti, pa je malo poznato da je njegova žena bila Ljiljana Kondić, čuvena profesorka na čijim su se časovima ljubili Nataša i Miša.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Zikina dinastija (Lude godine) 1 by DreamSweet1

Iako su se Žilka i Milan neprestano svađali, na setu su se odlično slagali. Međutim, zbog previše posla, glavni glumac Dragomir Bojanić Gidra nije mogao odvojiti mesec i po za snimanje Žikine dinastije. Odlaganje snimanja ozbiljno je dovelo u pitanje realizaciju ne samo Žikine dinastije već celog nastavka serijala Ludih godina.

"Film se nije mogao snimiti bez njega. I zato sam bio primoran da odlažem početak snimanja nekoliko puta. Taman sve dogovorimo, napravimo knjigu snimanja s jasnim planom, a onda mi se javi Gidra i kaže da ne može. Šta ću, onda zovem druge glumce i tehničko osoblje kako bih ih obavestio da odlažemo. Posle drugog odlaganja, pozvao me je Marko Todorović i rekao da vraća ulogu", ispričao je Čalić.

TAJNA ŽIKINE DINASTIJE: Zbog ovog sukoba malo je falilo da film ne bude snimljen!

Bonus video:

KARLEUŠA PEVALA NA -20 STEPENI: A evo šta je poručila HEJTERIMA!

EPK/Puls

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track