U ALEJI ZASLUŽNIH: Sahrana Dragana Nikolića u ponedeljak!
Foto: Zorana Jevtić

Odlazak legende

U ALEJI ZASLUŽNIH: Sahrana Dragana Nikolića u ponedeljak!

Pop kultura -
Glumac Dragan Nikolić biće sahranjen u ponedeljak, 14. marta u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, najavilo je danas pozorište Atelje 212.

Skup porodice i prijatelja je u 14 časova, a početak opela u 14.30 sati. Prethodno će na Velikoj sceni "Mira Trailović" Ateljea 212, sa početkom u 12 časova biti održana komemoracija.

Jedan od najvećih i najvoljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije Dragan Nikolić preminuo je jutros u 72. godini života. Svojom jedinstvenom glumačkom igrom, prividno bez napora, sa velikom sugestivnošću i neponovljivim duhovnim šarmom udahnuo je život kultnim antiherojima među kojima su Džimi Barka, legendarni Flojd, neodoljivo simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija, gradski vitez Urke...

Ostvario je više od 170 uloga, dobitnik je svih značajnih filmskih nagrada uključujući Nagradu za životno delo "Pavle Vujisić" 2000. godine. Mnoge kolege i prijatelji smatrali su ga pravom urbanom legendom Beograda, čovekom koji je na mnogo načina bio simbol srpske prestonice i inkarnacija gradskog duha, moderan umetnik posvećen svojoj profesiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track