(VIDEO) 13 FILMOVA KOJE SMO GLEDALI PO 100 PUTA I svaki put se čudimo šta im bi da snime ove scene?!
Foto: Printskrin

Propust

(VIDEO) 13 FILMOVA KOJE SMO GLEDALI PO 100 PUTA I svaki put se čudimo šta im bi da snime ove scene?!

Pop kultura -
Koliko god ovi filmovi bili sjajni, neke ideje autora su u najmanju ruku čudne

Ovi filmovi su obeležili jedno vreme, i predstavljali su prave bioskopske hitove kada su se pojavili.

Ipak koliko god sjajni bili neke ideje autora ovih blokbastera su u najmanju ruku čudne.

Evo o čemu je reč

1. IKS MEN: POSLEDNJE UPORIŠTE

Svi koji ste gledali ovaj film znate da Fikinks, Džejn Grej, uništava sve i svakoga. U jednom trenutku ona se sukobvljava sa Vulverinom. Iako se njegova koža bukvalno raspada sa njegovog skeleta jedna stvar ostaje neuništiva - njegove pantalone. Pa ozbiljno - od čega li su one napravljene?!

2. DEŽURNI KRIVCI

Jedan od najboljih filmova ikad. Jedan od najboljih filmskih završetaka ikad. Ipak... Zašto Kajzer Soze koji se izdaje za veoma inteligentnog kriminalca, provodi sate u policijskoj stanici pričajući sa policajcem a njegova slika može faksom da stigne svakog časa...

3. TERMINATOR

Ajmo sad ozbiljno - zašto Skajnet nije poslao nekoliko desetina Terminatora da završe posao, a ne onog jednog. Prvo šalje T-800 (model 101) koji završava zgnječen, pa onda čeka više od 10 godina da pošalje T-1000 (od tečnog metala). Ali i ovaj uprska stvar. Zašto stvarno nije poslao malo više njih još prvog puta?

4. TERMINATOR 2 - SUDNJI DAN

U prvom Terminatoru su lepo objasnili - samo objekti koji imaju organsko tkivo mogu da putuju kroz vreme. Zbog toga su Kajl Ris i Terminator (preko tela mu je presvučena organska koža) goli kada stignu. Problem je što je T-1000 potpuno napravljen od tečnog metala. Kako li je onda on stigao?

5. BEKSTVO IZ ŠOŠENKA

Sjajan film, sjajan zaplet... Ali jedna stvar ostaje nejasna - ko je stavio poster na svoje mesto kada je Endi Dufrejn pobegao iz ćelije? Ako je on to uradio kako li je to uspeo iz onog tunela?

6. KARATE KID

Tokom celog filma slušamo kako je udarac nogom u lice protivnika neregularan poen i da se to na turniru neće tolerisati. A onda Danijel-san pobeđuje baš tim udarcem. Znači ovaj detaljčić treba zanemariti ako je "dobar" momak taj koji udara.

7. POVRATAK DŽEDAJA

Imperija je napravila novu Zvezdu Smrti. Ali ima dizajnersku grešku indentičnu kao i ona prva - prav put do svog reaktora. Pa mogli su barem to da promene, zar ne.

8. DAN NEZAVISNOSTI

Vanzemaljci iz ovog filma su za nekoliko klasa bolji od nas kada je u pitanju tehnologija. Putuju svemirom, imaju najsavremenije uređaje kako bi nam ukrali prirodne resurse a onda... E onda mi uspemo da ih zarazimo kompijuterskim virusom jer je odjednom naša tehnologija kompatibilna sa njihovom.

9. BETMEN

Betmen (Majkl Kiton) kaže Džokeru (Džek Niklson) - Ubio si mi roditelje! Džoker mu kaže da je ovaj bio tada dete kada se to dogodilo. To onda znači da je Džoker znao za Betmenov tajni identitet, što menja celokupnu perspektivu onoga što znamo da se dešavalo među njima dvojicom.

10. AVATAR

Svemirski brod koji je trebalo da bombarduje Drvo Duša mogao je da to uradi sa visine na kojoj leteća bića ne bi mogla da dosegnu. Nije bilo razloga da leti tako nisko.

11. PARK IZ DOBA JURE

Kada bod pristane u San Dijego posada je mrtva iako je Ti Reks i dalje zarobljen u kavezu. Pa ko ih je onda ubio? Spilberg tvrdi da je to učinio jedan od dinosaurusa koji je pobegao sa broda. Ali to se ne vidi... E, pa ne vidi se jer su, kako tvrdi Spilberg, to izbacili u montaži.

12. OSMI PUTNIK

Kada su upali na brod ovim kreaturama iz svemira je trebalo mnogo da kroz ventilacioni otvor dođu do glavnog štaba kolonije. A što jednostavno nisu razbili vrata i ušli? Zar nije tako lakše? Džejsm Kameron kaže da jesu razbili vrata ali je to isečeno u montaži. Izgovori...

13. MATRIKS

Ovaj film je promenio način na koji su se stvarala filmska ostvarenja - novi specijalni efekti, originalan scenario... Kad smo kod toga - najviše se pričalo o tome da je potreban "operater" u stvarnom svetu da te ubaci i izvede iz Matriksa. Kako je onda Sajfer uspeo da uđe, sretne Agenta Smita, izda drugove a onda se vrati u stvaran svet kao da se ništa nije dogodilo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track