(VIDEO) HOLIVUD NA ALKOHOLU: 6 puta kada su glumci bili trešteni pijani na snimanju... GENIJALNO!
Foto: Printskrin

Svaka čast!

(VIDEO) HOLIVUD NA ALKOHOLU: 6 puta kada su glumci bili trešteni pijani na snimanju... GENIJALNO!

Pop kultura -

Glupo bi bilo i pretpostaviti da je svaki put kada glumi pijanu osobu, glumac ili glumica i zaista trešten. Ipak, postoje situacije u kojima vam je preko potrebno da se oslobodite stega, ili treme ili pritiska ili nelagode – a ako ste glumac nisu ovo tako nepoznata osećanja, naročito kada su izazovi veliki, a očekivanja još veća…

Ako mislite da se glumci propiju zato što to uloge od njih zahtevaju – grdno se varate, ili ste očigledno premalo upućeni u to šta sve glumac radi i kako izgleda jedan njegov radni dan. Za razliku od bankara ili apotekara, kad sat otkuca pet popodne, neko se sprema za povratak kući, a neko je tek počeo da snima i to prilično napete scene…

1. "Vuk sa Vol Strita" – Margo Robi

Australijska glumica Margo Robi zna kako da ostavi dobar utisak, pa je na audiciji za ovaj film, iako toga nije bilo u scenariju, ošamarila DiCaprija, a onda su je odabrali i došao je red na snimanje scene seksa! Kaže da je morala da potegne nekoliko čašica tekile jer u protivnom ne bi mogla da progovori od treme.

2. "Leaving Las Vegas" – Nikolas Kejdž

Kejdž glumi Bena Sandersona, scenaristu čije samodestruktivno ponašanje dovodi do toga da je sve izgubio. Film se najviše bavi njegovim odnosom sa zlostavljanom prostitutkom u Las Vegasu, u koji se preselio sa namerom da se napija sve dok ne umre. Kejdž se brižljivo pripremao za ovu ulogu, mesecima pijući i snimajući samoga sebe u takvim stanjima, pa Oskar i Zlatni globus nisu izostali.

3. "Wild Things" – Niv Kembel, Met Dilon, Deniz Ričards

Reč je o erotskom trileru iz 1998. koji je mnogima ostao u prilično intenzivnom sećanju zbog vrućih scena Niv Kembel i Deniz Ričards u bazenu. Ipak, u filmu koji se bavi mnogobrojnim ubistvima, zapletima i obmanama, sve do trenutka dok se ljubav od broja dva ne primakne trojci nije ni upoa napeto. To su isto osetile i glumice, koje su u sceni zajedno sa Metom Dilonom morale da se pokažu u prilično zavodljivom svetlu. Kamera je u sceni zabeležila šampanjac, ali je pre njega bilo mnogo drugih pića koja su trebala da opuste napete živce.

4. Black Swan – Mila Kunis i Natali Portman

I kao što već možete da pretpostavite – ljubavne scene velika su muka čak i za glumačke gromade poput ove dve cure. Prema reditelju Darenu Aronofskom, zvezde filma filma Mila Kunis i Natali Portman opustile su se za scenu seksa sa mnogo više od nekoliko čašica alkoholnog pića. Naime, Kunisova tvrdi da je bio u pitanju Džim Bim, dok ostatak ekipe tvrdi da je bila u pitanju tekila – kao da je to ikome bitno!

5. "Apokalipsa Danas" – Martin Šin

Na početku kultnog filmskog ostvarenja bujna vijetnamska šuma eksplodira u plamenu, a onda se pojavljuje bledi Martin Šin sam u sobi u Sajgonu. Ova je scena snimana tokom Šinovog rođendana a on je kako je i očekivano pio i slavio čitav dan… Ovaj se deo njegove kompletne uloge smatra samim savršenstvom glumišta u kojem Šin sa neopisivim nadahnućem i uspehom dočarava najsuptilnija previranja i najmračnije dubine ljudske duše – pa i pijan!

6. "Ralje" – Robert Šo

Kao što je Šo kasnije objašnjavao on je uspeo da uveri Spilberga da bi za scenu koju je valjalo snimiti malo pića bilo više nego zgodno obezbediti. Tako je malo pomalo bilo i više od onoga prvobitno planiranog pa je snimanje prekinuto jer se Šo onesvestio od pića. Narednog dana, on je bio teško mamuran ali ono što danas gledate u filmu snimljeno je u cugu bolje nego što bi to iko mogao pretpostaviti. Film je genijalan, od scene do scene, ali je Šo dao svoj pečat pričom o mrtvim očima ajkule koje ožive tek kada ljudima otkinu noge i ruke.

(liquor.co/citymagazine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track