ŽELJKO JOKSIMOVIĆ: Smrt Jadranke je veliki gubitak! Moramo da čuvamo uspomenu na nju i njen rad!
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Kolege se opraštaju od SFRJ zvezde

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ: Smrt Jadranke je veliki gubitak! Moramo da čuvamo uspomenu na nju i njen rad!

Pop kultura -

Jadranka Stojaković preminula je prethodne noći u 66. godini u Banjaluci u Domu za stare. Nakon što se smrt o vesti pevačice pročula, pevač, kanautor i prijetalje pokojne Jadranke, Željko Joksimović izrazo svoje žaljenje povodom smtri koleginice.

Željko će pamiti Jadanku po sjajnim pesmama, divnom glasu i savetima koje mu je dala.

"Kao muzičar pamtiću Jadranku Stojaković po divnim pesmama, po čarobnom glasu, po ukrasima koje je prvo ona uvela u pevanju. Njen trag je ogroman, a njena smrt veliki gubitak.Jadranka je bila hrabra žena. Bez obzira na tešku bolest koja ju je vezala za krevet i onemogućavala ne samo da se kreće, čak i da dugo sedi, ona nije klonula duhom. Naprotiv, zračila je i bila puna optimizma. Prvi put kad smo se sreli pričali smo o njenoj muzici, o koncertima koje je imala širom Japana. Pratila je šta se dešava, čak mi je rekla "Gledala sam te u X faktoru. Moras više da radis sa mladima, bio si sjajan mentor". Znala je da sam veoma često govorio kandidatkinjama da treba da slušaju kako peva Jadranka i da probaju tako da pevaju jer je ona prva uvela ukrase u pesmama koje nisunarodne.

Do kraja sam verovao da će moći da se izvuče. I ona je verovala. Bilo je nagoveštaja da su pronađeni novi lekovi koji bi joj smanjili bolove, omogućili kretanje i zaustavljanje bolesti. Sa kolegama sam organizovao koncert da joj pomognemo i nabavimo sredstva koja su joj stalno bila potrebna. I sve je to danas nevažno jer nje nažalost višenema. Ostaje da se molimo da se odmorila i da čuvamo uspomenu na nju i na njen ogroman rad. Žao mi je samo što nismo uspeli da joj omogućimo kolica koja je pominjala, a koja smo naručili. Baš da bismo joj olakšali stanje. Nije ih dočekala", izrazi je Željko svoje žaljenje.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Podsetimo, Željko Joksimović je u februaru održao koncert u kulturnom centru „Banski dvor“ za bolesnu kantautorku Jadranku Stojaković kada je okupio brojne kolege.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track