FINALNA NEDELJA "MAJKI I SNAJKI": Takmičarke dobile sve teže zadatke, protivnice htele da pomognu, SEKA IM ZABRANILA!
Foto: Kurir Televizija

KURIR TELEVIZIJA

FINALNA NEDELJA "MAJKI I SNAJKI": Takmičarke dobile sve teže zadatke, protivnice htele da pomognu, SEKA IM ZABRANILA!

Jesenji TV program -

Najzabavniji kulinarski šou u Srbiji "Majke&Snajke" došao je do velikog finala.

Emisiju gde se majke i snajke takmiče koja je bolja kuvarica vode pevačica Seka Aleksić i kuvar Radomir Raša Vlačić, a nagrada je 4.300.000 dinara i porodična vikendica. Osim glavne nagrade, tu su nedeljne i dnevne. Dnevna od 10 000 dinara, a nedeljna 100 000 dinara.

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

Porodice koje su se plasirale u finale su:

Bastalec, Stojković, Radenović i Jovičić.

Finalnu nedelju otvara porodica Jovičić i majka Ljubinka i snajka Marija. Njih dve je Seka posetila u porodičnom domu, a Ljubinka je za voditeljku pripremila ručak koji je bio za svaku pohvalu, a iskoristile su priliku i da gledaju pilote, odnosno avione koje prolaze tik iznad zgrade u kojoj žive Jovičići.

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

RETROSPEKTIVA PORODICE JOVIČIĆ:

Porodica Jovičić živi na relaciji Beograd-Požarevac. Marija je medicinska sestra, Dušan anesteziolog, a majka Ljubinka penzionisani fizioterapeut. Obe vole i uživaju u kuvanju. Marija kaže da njen suprug Dušan bolje kuva od nje. Ljubinka je rekla da je došla u šou da pobedi.

IZVLAČENJE KOVERTE:

Raša je želeo da kovertu izvuče Marija, što je ona odbila i prepustila tu mogućnost svekrvi, a jelo koje su danas pripremale je terijaki losos i čokoladni sufle.

- Kada smo čule šta smo dobile, malo je reći da je kofa leda bila "posuta" preko mene - rekla je Marija pomalo uplašeno.

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

Seka je imala obaveštenje za majke i snajke, a to je da će glasanje u finalu biti tajno.

VREME ZA NABAVKU:

Dok je Marija uspela da nabavi potrebne namirnice, Ljubinka se požalila da ništa nije stigla da uzme sve namirnice iz prodavnice, jer ima problem sa kolenom. Marija nije uspela da uzme đumbir, žuti šećer, pirinčane nudle, čeri, dok Ljubinka nije uspela da pokupi čokoladu, pirinčane nudle i badem. Njihovo vreme je skraćeno za 12 minuta.

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

KUVANJE:

Žiri protivničke majke i snajke, pokušale su da pomognu Mariji i Ljubinki, ali Seka im nije dozvolila, jer smatra da su sve dovoljno dobre da naprave savršena jela.

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

Žiri majki su se zabrinule za Ljubinku jer joj je čokolada provrela. Ipak, uspele su da joj dobace i upitaju je zašto jaja nije izmutila mikserom, na šta im je snalažljiva Ljubinka rekla da za jelo koje priprema ne treba da se miksa žumance. Marija se odlično snašla, te je u jednom momentu mutila dva sastojka i pohvalila se svojoj svekrvi.

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

Seka je podsetila Ljubinku na vreme i zbog njenih zdravstvenih problema uskočila joj u pomoć, što je i razumljivo. Ljubinka se u početku zabrinula zbog oduzetih minuta, ali je kasnije odahnula, jer je uspela sve da spremi na vreme, kao i Marija.

OCENE:

Sa finalom su stigla i nova pravila, te ovaj put nismo čuli ocene majki i snajki, već samo komentare na njihova jela. Dame su zadovoljile njihove ukuse i dobile sve pohvale.

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

DUŠAN:

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

Glava porodice Jovičić degustirao je jelo koje su pripremile njegova majka i supruga, a kako je rekao. Uživao je u pripremljenim jelima, ali odabrao je ono koje mu se više svidelo, a njegova procena je bila da je jelo koje mu se svidelo pripremila Marija - bio je u pravu i porodica je osvojila jedan dodatni poen.

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

OCENA SEKE I RAŠE:

Seka: 8

Raša: 6

Ocene majki i snajki saznaćemo u petak kada je i veliko finale emisije i kada ćemo naravno saznati ko je pobednik emisije.

Gledajte "Majke&Snajke" svakog radnog dana na Kurir televiziji od 20 časova i reprizu narednog dana u 15.05 časova.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:02

Ekipa emisije Majke i Snajke ugostila Veru Matović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track