PORODICA BASTALEC POBEDNIK PRVE SEZONE MAJKI I SNAJKI: Posle MNOGO IZAZOVA vikendica otišla u PRAVE RUKE!
Foto: Kurir televizija

KURIR TELEVIZIJA

PORODICA BASTALEC POBEDNIK PRVE SEZONE MAJKI I SNAJKI: Posle MNOGO IZAZOVA vikendica otišla u PRAVE RUKE!

Jesenji TV program -

Stigli smo do samog kraja novog kulinarskog šou programa "Majke&Snajke" na Kurir televiziji, koji je pomerio sve granice.

Prethodnih nekoliko meseci je proletelo uz dobru hranu, druženja, suze i pesme, a fantastični voditeljski tandem pevačica Seka Aleksić i kuvar Radomir Raša Vlačić u finalu će sprovesti svoje majke i snajke kroz nezaboravnu avanturu i mnoštvo iznenađenja.

Ko će osvojiti glavnu nagradu od 4.300.000 dinara i porodičnu vikendicu saznaćete uskoro, a do tada naš voditeljski tandem napravio je pravo iznenađenje našim finalistima.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

U veliko finale plasirale su se porodice:

Bastalec, Stojković, Radenović i Jovičić.

Juče smo imali priliku da vidimo majku i snajku Stojković, Katu i Zoricu, koje su pripremale opanački kotlet i pitu sa sirom.

Ocene ostalih finalistkinja čuvane za sam kraj, a Raša i Seka pokazali su svoje oduševljenje ocenivši Stojkovićke sa 7 i 8 bodova.

Na samom početku velikog finala voditelji su najavili pravi spektakl.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

Umesto da se majke i snajke ponovo late kecelje, Seka i Raša rešili su da svoje finalistkinje obraduju pravim specijalitetom.

Kako dolikuje tradiciji emisije, Seka je dobila čast da izvuče jedno od tri jela koje će ona i Raša spremati.

Kocka je pala na kapreze sa dimljenim lososom i potaž od bundeve i file sa vrganjima i gorgonzolom.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

Master šef i pevačica udružili su svoje varjače i talente kako bi spremili pravu gozbu Saneli, Ljubici, Đurđini, Sunčici, Kati, Zorici i Ljubinki i Mariji.

Kuvanje je proteklo u svojstvenom stilu Raše i Seke, živo ćaskanje sa standarnim provokacijama obeležilo je Rašino i Sekino kuvanje, ali i anegdote.

Voditeljski tandem konačno je otkrio kako su se njih dvoje upoznali.

- Pa zvanično upoznali smo se ovde na setu, iako smo znali jedno za drugo. Snimali smo jednu humanitaru emisiju, gde je jedna devojčica imala želju da upozna mene, a njen rođeni brat da upozna kiuvara Rašu. Tako da nismo ni znali da ćemo završiti u istoj emisiji, a nismo se ni videli tad.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

Seka je otkrila i jednu zanimljivost o sebi. Kako je poznato da gaji veliku ljubav prema psima, ona je otkrila da je u jednom trenutku imala čak 18 pasa.

- Imala sam u jednom momentu 18 kučića pošto sam skupljala lutalice sa ulice. Smarala sam onda prijatelje da ih udome, pa su prestali da mi se javljaju - uispričala je Seka, pa otkrila šta je bio njen rođendanski poklon od supruga:

- Drugaricama kad sam rekla smejale su mi se. Moja rođendanska želja je pet kokošaka, jedan petao, poželela sam jedno jagnje, jedno jare, jednog zeca, a kad budemo imali uslova onda i jednog konja. Želela bih domaće životnje zbog dece da se nauče da ih vole - kaže Seka.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

Majke i snajke počistile su tanjire, a pohvale su prštele na sve strane.

I majke i snajke složile su se da su i te kako mnogo naučile o ovog dvojca, a složile su se da je njihov spremljen losos i ocena 100 malo.

Naše finalistkinje su od Raše i Seke tokom kuvanja izvukle razna priznanja.

Lepa pevačica otkila je da nikada ne peva na plejbek, ali da joj se često dešava da zaboravi tekstove svoje pesme, ali je i Raša priznao da dolazi u situaciju da pogleda u kuvar kada krene da kuva.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

PRVI GONG

Nakon prijatne večere i podsećanja na prvu sezonu šou programa oglasio se prvi gong, koji je najavio i ocenjivanje.

Prva je izašla porodica Jovićič. Ljubinka i Marija pomno su slušale ocenu majki i snajki. Komntari su duboko ganuli Mariju, pa je čak i zaplakala.

- Vi niste fer, hvala vam od srca, ali ovo nije bilo ni za dvojku što sam spremila - kaže Marija i dodaje da je joj je ovo bio prvi put da se susrela sa lososom i lava kolačom.

Ipak, porodica Jovičić ovde je završila svoje takmičenje, a kako su osvojili četvrto mesto, kao nagradu su dobili 50.000 dinara.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

DRUGI GONG

Dobru zabavu u studiju prekinuo je drugi gong, a voditeljski par najavio je da se ocenjuje porodica Stojković. Gospođe Stojković od svojih rivalki dobile su čistu desetku, a Raša i Seka najavili su i porodicu Bastalec.

Majke i snajke porodicu Bastelac nisu štedele, a Raša i Seka naglasili su da žirir nije bio realan.

- Ljubice, budite iskreni, ocene nisu bile realne. Sedite, jedan - našalio se Raša.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

Seka je podigla i porodicu Radenović. Kako su Marija i Ljubinka bile prestroge u ocenjivanju Seka je prokomentarisala:

- Kako to Bog sve namesti. Zato što su one bila tako stroge, sigurna sam da su ih baš zbog toga vaši komentari rastužili. Kao žena i kao hrišćanka sam videla pokajanje kod njih - kaže Seka.

Gospođe Radenović naglasile su da su prezadovoljne, iako im komentari nisu baš najviše prijali.

Ovoga puta Radenovićke su izašle kao treće plasirane, sa vrednom nagradom, nagradnim putovanjem.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

SUPERFINALISTI

Nakon ispadanja porodice Radenović ostale su devojke Bastalec i porodica Stojković.

Međutim, kako su finalistkinje imale podjednak broj ukupnih poena, Seka i Raša prešli su na Plan B.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

PLAN B

Na iznenađenje svih, Raša je izvukao "Plan B", a to je da porodica Bastalec i Stojković za 15 minuta pripreme jelo od nasumično izabranih i potpuno nepovezanih namirnica.

- Imate jaja, brašno, prašak za pecivo, urme i slaninu, pa napravite nešto od toga - rekao je master šef. On i Seka napustili su studio, a vredne dame su se bacile na posao.

Od materijala koje su dobile porodica Bastelac je napravila uštipke i urme rolovane slaninom, dok su se Stojkovićke odlučile za američke palačinke.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

PROBA

Seka i Raša degustirali su svoje porcije lagano. Ocenjivanje je bilo tajno, zaoruživanjem i pakovanjem u kovertu glasova.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

PROGLAŠENJE POBEDNIKA

Produkcija je prebrojala glasove žirija i voditelja, a u prvoj sezoni serijala kulinarskog šou programa Majke i snajke pobedila je porodica Bastalec, snajka Sanela i majka Ljubica.

One su osvojile vikendicu, dok je porodica Stojković, kao drugoplasirana osvojila 200.000 dinara.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

Suze radosnice nisu izostale, a voditelji su već najavili da jedva čekaju drugu sezonu najpopularnijeg kulinarskog šou programa Majke i Snajke.

Majke i snajke, finale
foto: Kurir televizija

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:07

SEKA I RAŠA U SUKOBU ZBOG ČOKOLADE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track