21 godinu života prespavamo

Prođe život

21 godinu života prespavamo

Stil -
Prosečan čovek 14 godina provede na radnom mestu, 5 u kuhinji, po 6 meseci u kupatilu, pranju i peglanju veša

VAŠINGTON - Prema naučnom istraživanju sprovedenom u SAD prosečna osoba od 72 godine starosti najveći deo života provede u spavanju i na radnom mestu.

Prosečan čovek skoro trećinu života prespava, tačnije 21 godinu provede u krevetu, dok 14 godina provede na radnom mestu, što znači da skoro jednu četvrtinu svoga života provede izvršavajući profesionalne obavezeČak sedam godina prosečna osoba provede u obavljanje higijene i individualnom čišćenju, što je 10 odsto od ukupnog životnog veka koji mu stoji na raspolaganju.

Osim navedenih aktivnosti, prosečna osoba za ishranu potroši šest, čekanju u redu pet, učenju i studiranju četiri, održavanju sastanaka tri, a na telefonske pozive potroši dve godine života. Zanimljivo je da prema istraživanju američkih naučnika, prosečna osoba u toku svog životnog veka jednu godinu provede u traženju izgubljenih predmeta, dok preostale tri godine potroši na ostale svakodnevne aktivnosti, kao što su izležavanje i gledanje TV.

Naučnici su izračunali da do 60. godine života prosečna osoba pet godina provede u kuhinji, a 3,5 godine u saobraćaju.

Jedna osoba prosečno provede i po šest meseci u kupatilu, na poslovima pranja veša i peglanja, a isto toliko i u šopingu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track