DEČAK BEZ LICA: Odbacila ga i majka
Foto: Dejli Mejl

Igra sudbine

DEČAK BEZ LICA: Odbacila ga i majka

Stil -
Mali Hari rođen je bez jednog oka, uha i nozdrve, a majka ga u prvim danima života odrekla kao ružno pače, ali je njegov šarm preovladao i sada ga voli kao i brata Olivera
1 / 4 Foto: Dejli Mejl

Mali Hari (7) ima brata blizanca Olivera, ali oni ne liče kao svi blizanci. Henri je rođen sa deformitetom lica - bez jednog oka, uha i nozdrve. Majka ga se u prvim danima života odrekla kao ružno pače, ali je njegov šarm preovladao i sada ga voli kao i brata Olivera.

Majka Šarlen Mečin (33) seća se da je preživela šok ugledavši da njen sin nema pola lica - cela strana je nedostajala, nije imao jedno oko, uho ni nozdrvu.

"Tek sam se oporavljala od carskog reza, a doktori su sklonili Harija i objasnili mi da je jedna strana mom sinu izbrisana. Nije imao oko na toj strani, ni uho ni nozdrvu. Plakala sam i neprestano se izvinjavala suprugu Marku. Videla sam ga iduće jutro i bila sam šokirana. Jednostavno nije imao pola lica", ispričala je majka Šarlen.Čak se pitala da li je moguće da se voli dečak kada izgleda ovako. Njoj nije odmah proradio majčinski instinkt.

"Nisam osećala ništa osim praznine. Nasmejala sam se kada sam ga videla, ali sam u sebi bila rastrzana. Nisam mogla da volim sina koji nema lice", iskrena je Šarlen, koja je osećala samo tugu.

Danas, sedam godina kasnije, Šarlen je savladala svoju tugu i uživa sa svojim sinovima i pruža im neizmerno ogromnu ljubav. Uspela je da prihvati svog hrabrog dečaka koji ne skida osmeh sa lica. Njeni sinovi su energični, neodoljivi i najbolji prijatelji, a Oliver je zaštitnik svog brata.

"Hranila sam ga i presvlačila, ali nisam osećala ništa prema njemu. Nisam ga vodila u šetnju jer blizanci privlače pažnju a čim bi videli Harija pobegli bi, neki i vrišteći. A onda sam jednom kada su blizanci imali 18 meseci deci koja su se okupila oko Harija objasnila da šta nije u redu s njim i tada sam dobila snagu", iskrena je majka.

"Dečaci su bliski, najbolji prijatelji, a Oliver se uvek zauzima za svog brata. Nedavno sam ga čula kako drugoj deci govori: "To je moj brat, nije važno kako izgleda". Bilo mi je drago da to čujem jer znam da će Hari uvijek imati brata uz sebe, mada je to prevelik teret za Olivera.

Majka je veoma bliska s Harijem i nije joj teško da prizna da na početku nije mogla da voli svog sina, ali nije odustala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track