SRBIJA ZA 5.000 GODINA: Crno more do Negotina, Banat pod vodom!

Kao Atlantida

SRBIJA ZA 5.000 GODINA: Crno more do Negotina, Banat pod vodom!

Tech -
Kada bi se sav led na Zemlji otopio, Beograd bi dobio još jezera, a Venecija, veliki delovi Londona, Holandija, Danska, severna Nemačka, i gotovo cela Florida završili bi ispod vode

Kada bi se sav led na Zemlji otopio, nivo mora porastao bi za oko 65 metara, što bi drastično promenilo izgled svih sedam kontinenata!

Na Srbiju bi se to odrazilo tako što bi se delta Dunava dramatično povećala, odnosno već zapadno od Negotina bi počelo ulivanje ove moćne reke u Crno More.

Prema mapi koju je objavila “Nacionalna geografija”, velike vodene površine (jezera) bile bi formirane i na području srpskog dela Banata, prema sadašnjoj granici sa Rumunijom, te bi Vršac, Bela Crkva, Kikinda i okolna mesta bili poplavljeni. Zanimljivo je i da bi Beograd, koji i danas ima brojna jezera, bio bogatiji za još vodenih površina. Jezera koja danas postoje bila bi proširena, a na toku Save, u nižim delovima grada bila bi formirana nova.

Što se ostatka sveta tiče, mnogi gradovi, pa i čitave države nestale bi sa mape sveta, a najugroženiji su, prirodno, gradovi na obali, kao i oblasti ili države, poput Holandije, koje i danas muče muku sa poplavama. Venecija, veliki delovi Londona, Holandija, Danska, severna Nemačka, gotovo cela Florida - sve će to završiti ispod vode. Treba dodati i da predviđanja naučnika koji su pobornici teorije globalnog zagrevanja kažu da bi, ako se ovaj scenario ostvari, temperatura na Zemlji u proseku porasla na 80 stepeni Celzijusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track