Budućnost čišćenja je u robotima usisivačima

Kompanija „iRobot“ predstavila novu seriju aparata

Budućnost čišćenja je u robotima usisivačima

Tech -
Olakšanje Specijalni aparati Roomba 800, Roomba 880 i Scooba 450 ostvarenje su sna svake domaćice jer su potpuno samostalni u obavljanju zadataka
1 / 3

MINHEN - Da sve blista.Kompanija „iRobot“, specijalizovana za izradu svih vrsta robota - industrijskih, vojnih, ali i kućnih, predstavila je seriju svojih proizvoda u Minhenu. Ne primećuju se u kućiReč je o specijalnim robotima-usisivačima Roomba 800, Roomba 880 i Scooba 450, koji su osmišljeni tako da korisnik može da ih uključi i više ne razmišlja o njima dok oni obavljaju zadatke čišćenja po čitavom domu. Prema rečima onih koji su imali priliku da vide nove uređaje, oni definitivno ispunjavaju san svake domaćice.Izlagač i osnivač kompanije „iRobot“ rekao je da je cilj pri osmišljavanju kućnih aparata nove generacije bio da se oni uopšte ne primete u kući.- Važno je da ne morate da brinete o njima, a da oni završe posao. Samo pritisnete dugme i oni urade sve za vas - istakao je on.Nakon serije 700, nova linija Roomba 800 robotskih usisivača nije samo drugačijeg izgleda. Oni donose i novu, unapređenu tehnologiju, a još jedan model, Scooba 450, namenjen je mokrom čišćenju podova i mnogo je efikasniji od prethodnih sličnih aparata.Srce serije Roomba je nova patentirana AeroForce tehnologija četki, koje čiste pod na potpuno nov način. Serija 800 je čak 50 odsto efikasnija u čišćenju od prethodne serije 700, a i u odnosu na konkurenciju otišla je daleko napred.Troši 50 W strujeScooba 450 donosi drugačiju, napredniju tehnologiju mokrog čišćenja podova, a u odnosu na prethodnika i do tri puta je delotvorniji. Uz to, može ukloniti i do 99,3 odsto bakterija. Kod obe serije unapređeno je i trajanje baterije, dok najjači model Roomba 880 ima i novu bazu za punjenje, koja je sada robustnija i kvalitetnija.Uređaji troše 50 W, znatno manje od klasičnog usisivača, a nakon čišćenja se sami vraćaju na bazu za punjenje. Inače, kompanija „iRobot“ izrađuje i robote za odbranu.

Trud se isplatioDESET GODINA RADA NA ROBOTIMASkoro deset godina rada na poboljšanju i razvoju novih profesionalnih robota dovelo je do nastanka nove serije usisivača. Naime, sve je počelo 2002, kad je predstavljen prvi svetski usisivač robot - Roomba, a tri godine kasnije, „iRobot“ je dopunio svoju porodicu aparata robotom Scooba, koji je bio jedinstven u svetu jer je bio prvi i jedini robot brisač podova. Novi proboj dogodio se 2011, kad je uvedena potpuno nova generacija robotskih usisivača Roomba serije 700, da bi 2014. oni bili dodatno unapređeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track