NOVA APLIKACIJA: Fejsbuk vam pronalazi prijatelja u blizini
Foto: AP

Nearby Friends

NOVA APLIKACIJA: Fejsbuk vam pronalazi prijatelja u blizini

Tech -
Ova opcija korisna kada želite da vidite da li neko od vaših prijatelja putuje, ili se nalazi u obližnjem restoranu ili nekom drugom objektu od značaja

Fejsbuk je obelodanio planove da predstavi novu funkciju za svoju mobilnu aplikaciju, koja će se pojaviti na androidu i iOSu. Aplikacija se zove "Nearby Friends" (prijatelji u blizini).

Aplikacija će korisnicima dolaziti u talasima, što znači da će svim korisnicima android i iOS uređaja biti dostupna u narednih nekoliko meseci. Aplikacija pomaže korisnicima da otkriju koji su prijatelji u blizini ili u prolazu.

Ono što je najbitnije, korisnici će moći da isključe ovu funkciju, ukoliko otkriju da "Nearby Friends" previše zadire u privatnost ili je prenapadna aplikacija. Dodatno, korisnici mogu da označe ko može da ih vidi kada su u blizini.

Fejsbuk navodi da je ova opcija korisna kada želite da vidite da li neko od vaših prijatelja putuje, ili se nalazi u obližnjem restoranu ili nekom drugom objektu od značaja. Na ovaj način je moguće vršiti preporuke objekata, restorana, pozorišta i drugih mesta.

Fejsbuk navodi da će "Nearby Friends" aplikacija za sada biti dostupna samo na android i iOS uređajima u Americi, ali će se pojaviti kasnije i na drugim teritorijama.

(Dnevno)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja