(FOTO) Žena Nila Armstronga našla blago svog muža koje je skrivao 40 godina!

Torba puna opreme sa Apola 11

(FOTO) Žena Nila Armstronga našla blago svog muža koje je skrivao 40 godina!

Tech -
Torba, između ostalog, sadrži i kameru od 16 milimetara sa sočivom od 10 milimetara kojom je, kroz prozor lunarnog modula, zabeleženo istorijsko spuštanje misije "Apolo 11" na površinu Meseca i ubadanje američke zastave

Udovica Nila Armstronga, prvog čoveka koji je kročio na Mesec, nedavno je pronašla torbu sa opremom koju je njen suprug koristio tokom misije Apolo 11.

Gospođa Armstrong je odmah stupila u vezu sa Nacionalnim muzejem astronautike i svemirskih istraživanja Instituta "Smitsonijan", kome je predmete dala na pozajmicu. Kustos muzeja Alen Nidel okupio je tim stručnjaka koji su marljivo prelistali dokumentaciju i pregledali snimke iz tog perioda i potvrdili autentičnost pronađenih predmeta.

Zašto prvi čovek koji je hodao po Mesecu više od 40 godina nije spomenuo predmete koje je čuvao u plakaru u svom stanu u Ohaju nikada nećemo saznati. Torba, između ostalog, sadrži i kameru od 16 milimetara sa sočivom od 10 milimetara kojom je, kroz prozor lunarnog modula, zabeleženo istorijsko spuštanje misije "Apolo 11" na površinu Meseca i ubadanje američke zastave.

Stvari iz Nilove torbice:

Mekdivit torbica

Kablovi za osvetljenje napajanje i prenos podataka sa kamere

Ručna stega

Uređaj za optičko podešavanje - COAS

Sigurnosni kanap koji se koristi prilikom izlaska u otvoreni svemir

Kaiš od kacige

Mrežica

Kamera

Kamera montirana na kabl za napajanje i prenos podataka

Ogledalo od poliranog metala

Ključ za hitne slučajeve

Poklopac od odvoda za đubre

Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track