E, SAMO NAM JE JOŠ OVO FALILO Hteli to ili ne, Fejsbuk će vas svakodnevno podsećati na vašu prošlost
Foto: Reuters

Novi alat

E, SAMO NAM JE JOŠ OVO FALILO Hteli to ili ne, Fejsbuk će vas svakodnevno podsećati na vašu prošlost

Tech -
Za sada ne postoji način da ovu funkciju izbacite s vaše stranice. Nova funkcija uskoro bi trebalo da bude dostupna svim korisnicima

Ako ste jedan od milijardu korisnika najpopularnije društvene mreže na svetu, od sada Fejsbuk možete koristiti kako biste automatski slavili vaša važna sećanja - hteli vi to ili ne.

Fejsbuk je predstavio alat pod nazivom "On This Day2", koji prikuplja sve važne podatke poput rođendana, godišnjica, venčanja i obaveštava vas o ovim posebnim trenucima na posebnoj stranici, putem News Feeda ili mobilne aplikacije.

Kompanija je ovu funkciju testirala nekoliko godina, a sada su ju napokon i premijerno predstavili.

Za sada ne postoji način da ovu funkciju izbacite s vaše stranice, ali je Fejsbuk potvrdio da će za uklanjanje neugodnih sećanja poput postova bivših ljubavi i slično, biti zadužen poseban algoritam.

Ipak, ova nova funkcija neće biti ograničena samo na rođendane i posebne dane, već će prikazivati i postove na kojima ste označeni, kao i statuse. Ako se pojavi neki post kojim baš i niste oduševljeni ili biste jednostavno želeli da ostane neka daleka uspomena, moći ćete da ga obrišete.

Fejsbukova nova funkcija uskoro bi trebalo da bude dostupna svim korisnicima.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track