Mogućnost mobilnog plaćanja tokom Olimpijade
Foto: REUTERS

Samsung S3

Mogućnost mobilnog plaćanja tokom Olimpijade

Tech -
Ograničena serija ovih uređaja koja poseduje Viza aplikaciju za plaćanje putem mobilnog telefona, ''Viza pejVejv'' biće na raspolaganju takmičarima i sudijama koje sponzorišu ove dve kompanije

BEOGRAD- Kompanije Samsung Elektroniks i Viza najavile su da će mobilni telefon Galaksi S3 biti Samsungov olimpijski telefon tokom Olimpijade u Londonu 2012. godine, a posebna pogodnost će biti mogućnost mobilnog plaćanja.

Ograničena serija ovih uređaja koja poseduje Viza aplikaciju za plaćanje putem mobilnog telefona, ''Viza pejVejv'' biće na raspolaganju takmičarima i sudijama koje sponzorišu ove dve kompanije.

Samsungov olimpijski telefon opremljen je tehnologijom za visokofrekvencijsku komunikaciju kratkog dometa (Near Field Communication, NFC) koja se koristi za usluge plaćanja i predstavlja sledeći korak u partnerstvu dva globalna sponzora Olimpijskih igara.

Aplikacija ''Viza pejVejv'' za mobilne telefone dopušta korisnicima da jednostavno izaberu ikonicu ''viza'' na svom mobilnom uređaju i da prinesu telefon beskontaktnom terminalu kako bi platili.

Ova aplikacija takođe dopušta korisnicima da provere sve svoje transakcije kao i da vide stanje na svom računu.

Galaksi S3 jeste elegantan, inteligentan i jednostavan telefon koji nudi napredan softver i tehnologiju uz veoma napredne i praktične mogućnosti korišćenja koje život čine lakšim.

Ovaj mobilni telefon ima mogućnost reagovanja na ljudsko lice, gestikulaciju i glas, a koristeći softver za detektovanje pokreta, on dopušta korisniku da ostvari poziv jednostavnim podizanjem telefona do uha.

Osim toga on može da pošalje multimedijalne sadržaje na druge Galaksi S3 telefone jednim jednostavnim dodirom, a može da ih pošalje direktno na TV uređaj ili ekran personalnog računara.

Funkcija ''Pop ap plej'' prvi put donosi video multi-tasking na mobilni telefonski uređaj.

Izvršni potpredsednik i direktor tima za prodaju i marketing u Samsungovoj poslovnoj jedinici za mobilne komunikacije Di Džej Li je kazao da servisi za plaćanje putem mobilnih telefona koji poseduju NFC tehnologiju postaju sve snažniji širom sveta.

Model Samsung galaksi S3 je kreiran tako da bude orijentisan ka ljudskim potrebama i sposobnostima.

Zato predstavlja uređaj koji idealno može da prikaže jednostavnost aplikacije za plaćanje putem mobilnog telefona na Olimpijadi'', dodao je Li.

Do početka Olimpijskih igara širom Velike Britanije biće postavljeno više od 140 hiljada beskontaktnih terminala, a posetioci će, čim slete na aerodrom Hitrou, moći da se prepuste iskustvu beskontaktnog plaćanja, počev od taksi, preko kupovine u maloprodajnim objektima do plaćanja u samom Olimpijskom parku.

Potpredsednik mobilnog odseka u Viza Evropa Sandra Alzeta je navela da će uređaji sa NFC tehnologijom iz korena promeniti način plaćanja.

''Gotovinsko plaćanje će nastaviti da se smanjuje jer će ljudi početi da koriste mobilne uređaje da upravljaju novcem, kupuju i plaćaju. Partnerstvo sa Samsungom će pokazati sve prednosti budućnosti plaćanja, a pre svega bezbednost, pogodnost, brzinu i fleksibilnost'', zaključila je Alzeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track