Amerikanci Teslinu munju koriste kao oružje

Novo oružje

Amerikanci Teslinu munju koriste kao oružje

Tech -
Rukovodilac projekta Džordž Fišer kaže da snaga ovog oružja je ogromna, da se stvara impuls ogormne snage

LONDON- Američka armija krenula je u eksperimentisanje i razvoj novog tipa naoružanja LIPC ( lasersko indukovani plazmin kanal), koji će predstavljati kombinaciju munje i lasera sposoban uništiti svaku metu.

Kako javlja britanski BBC novo oružje koje se ispituje u vojnim labaratorijam biće sposobno da gađa mete koje bolje provode elektrocitet nego vazduh ili zemlja koje ih okružuju, a odnosi se na oklopna vozila ili neeksplodirane mine, a prva testiranja su već navodno uspešno obavljena.

Rukovodilac projekta Džordž Fišer kaže da snaga ovog oružja je ogromna, da se stvara impuls ogormne snage i da im za vreme ispitivanja nikada nije dosadilo da munjama gađaj simulirane mete.

- Za vreme trajanja laserskog impulsa, može da se proizvede više energije nego što je potrebno jednom velikom gradu, ali impuls može da traje samo delić sekunde. laserski impuls, zahvaljujući svojoj elektromagnetnoj energiji, stvara plazmu u vazduhu koja vodi elektricitet do cilja. Ta energija dovoljno je jaka da razdvaja elektrone iz molekula vazduha objasnio je Fisher.

Nikola Tesla eksperimentisao je sa bežičnim slanjem električne energije na daljinu, a oprema koju je pritom izgradio i koristio ostala je poznata kao Teslin toranj.

http://www.youtube.com/watch?v=R617vPlqinI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track