Soni prodire na tržište onlajn video igrica

Kupovina

Soni prodire na tržište onlajn video igrica

Tech -
Kupovinom firme "Gaikai", japanska kompanija se nada da će biti prisutna na tržištu veoma velikog potencijala i biti spremna na svaku eventualnost, pre svega na dematerijalizaciju video igrica

TOKIO - "Soni" je objavio kupovinu kalifornijske kompanije "Gaikai", specijalizovane za "onlajn" video igrice za 380 miliona dolara.

Kupovina bi trebalo da bude završena u avgustu, preneo je francuski dnevnik "Mond".

Zajedno sa kompanijama "PlejKast" i "OnLajv", "Gaikai" predstavlja deo tih "pionirskih" kompanija koje omogućavaju igranje video igrica u tehnologiji "oblaka" - "cloud gaming".

Po ugledu na video sadržaje na zahtev, "cloud gaming" omogućava igranje igrica direktno na Internetu, bilo kada i na bilo kom ekranu, ukoliko igrač poseduje Internet vezu odgovarajuće brzine.

Igrački softver se nalazi i funkcioniše u informatičkom "oblaku", odnosno na serverima pružalaca usluga ("Gaikai", "PlejKast" ili drugi).

Kupovinom firme "Gaikai", japanska kompanija se nada da će biti prisutna na tržištu veoma velikog potencijala i biti spremna na svaku eventualnost, pre svega na dematerijalizaciju video igrica i na kraju nestanak igračkih konzola (uređaja za igranje video igrica).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track