PRONAŠAO LJUBAV SVOG ŽIVOTA: Japanac se oženio hologramom, a platio mladu 15.000 evra
Foto: Profimedia

virtuelna stvarnost

PRONAŠAO LJUBAV SVOG ŽIVOTA: Japanac se oženio hologramom, a platio mladu 15.000 evra

Tech -

Hit Akihiko Kondo potrošio dva miliona jena (oko 15.500 evra) na raspevanu Hacune Miku, koja živi u njegovom računaru

Lutka u krevetu za fizički kontakt... Hacune Miku
Lutka u krevetu za fizički kontakt... Hacune Mikufoto: Profimedia

TOKIO - Izreku "Kad ljubav progovori, razum mora da ćuti" holandskog filozofa Baruha de Spinoze u praksi je proverio Japanac Akihiko Kondo (35) oženivši se hologramom! Akihiko Kondo je ljubav svog života pronašao u Hacune Miku, koja je raspevani hologram od dvadesetak centimetara i živi u njegovom računaru vrednom 2.800 dolara.

Svetleća lutkica

Hacune Miku je zapravo 16-godišnja lutka duge plave kose, obučena u kratku dečju haljinu. Akihiko Kondo je na svadbu pozvao majku i sve rođake, koji su zbog poniženja odbili da dođu na veselje.

NACIJA USAMLJENIH

Japan je jedna od zemalja s najnižim prirodnim priraštajem. Mladi sve češće izbegavaju seksualne odnose, odbijaju da stupe u brak i u proseku jedna žena ima tek 1,4 dece. Svaki peti muškarac mlađi od 50 godina je neoženjen.

- Nikad nisam prevario moju Miku-san. Oduvek sam zaljubljen u nju. Svakog dana mislim o njoj. Majka i rodbina su mislili da moja svadba nije nešto što bi trebalo da proslave - rekao je Kondo. Hacune Miku je svetleća lutkica u kapsuli od koje Kondo ne želi da se odvaja. On za sebe kaže da je običan oženjeni muškarac...

Dobro se slažu

- Supruga me budi svako jutro i s njom razgovaram, prati me na posao. Po podne joj javim da dolazim s posla. Ona upali svetlo, kasnije me isprati u krevet gde je lutka s njenim likom - dodaje Kondo, koji radi kao administrator u školi. Ovaj brak u očima zakona nije legalan, ali Kondo ne brine zbog toga. On je svoju virtuelnu suprugu vodio u radnju da joj kupi prsten. Kondo nije usamljen slučaj. Kompanija "Gejtboks" je do sada izdala čak 3.700 dozvola za venčanje između ljudi i holograma.

anegdota

Foto/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track