NALAZITE ZAMERKU SVAKOM SELFIJU? Nos vam izgleda mnogo VEĆI i ne ličite na sebe, a naučnici otkrivaju RAZLOG!
Foto: Profimedia

OBJAŠNJENJE

NALAZITE ZAMERKU SVAKOM SELFIJU? Nos vam izgleda mnogo VEĆI i ne ličite na sebe, a naučnici otkrivaju RAZLOG!

Tech -

Prema istraživanju koje je objavljeno u magazinu o plastičnoj hirurgiji, razlog zašto je jedan od 500 selifija dovoljno dobar za obavljivanje, je pozicija ruke, odnosno činjenica da nije dugačka metar i po. Da je toliko dugačka ne bi vam crte lica bile onakve kakve zapravo nisu.

foto: Profimedia

Rezultati istraživanja pokazali su da selfiji koji su uslikani iz udaljenosti od 30 cm (što je prosek) imaju učinak kao ogledala u zabavnom parku koja potpuno promene izgled, i nos vam izgleda 30 posto šire nego u stvarnom životu.

Plastični hirurg Boris Paskover koji je jedan od autora istraživanja, rekao je da mu godinama pacijenti dolaze sa svojim fotografijama i žale se na nos, a on im sve vreme dokazuje da ne izgledaju tako u stvarnom životu.

Nisu samo gledali u selfije grupe ljudi i komentarisali kako izgledaju čudno, dr. Paskover i njegov tim izradili su matematički model koji je pokazao koliko fotografije menjaju pravi izgled lica.

Rezultat?

Fotografije koje su uslikane s udaljenosti od metar i po prikazuju stvarno stanje stvari, one od 30 centimentara udaljenosti (dakle, selfi) menjaju izgled lica kod žena za 29, a kod muškaraca za 30 posto.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Diva.večernji.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track