TEST: Realme 6s je napokon stigao u Srbiju, a ovo su prvi utisci
Foto: Promo

TEST: Realme 6s je napokon stigao u Srbiju, a ovo su prvi utisci

Tech -

Najnoviji smartfon kompanije Realme sada je dostupan u Srbiji i može se kupiti ekskluzivno u VIP prodavnicama.

Uprkos velikim vrućinima, Realme 6s bi mogao da bude pravo osveženje koje priželjkujemo, barem kada su pametni telefoni u pitanju.

Realme 6s pogoni MediaTek Helio G90T procesor koji je uparen sa 4GB radne memorije i baterijom kapaciteta 4.300mAh. Tu su i 4 kamere izuzetno naprednih mogućnosti na zadnjoj strani telefona kao i veliki ekran koji štiti Gorilla Glass 3.

Fanovima će posebno biti interesantan Realme UI koji donosi iskustvo korišćenja najbliže fabričkom Androidu, ali i 6.5-inčni displej sa 90Hz osvežavanjem.

Ali, krenimo redom. Od najvažnijeg.

Procesor

MediaTek Helio G90T procesor je specijalno dizajniran kako bi predstavljao srce neverovatnog gejming iskustva koje nudi realme 6s. Procesor je napravljen korišćenjem 12nm tehnologije koja ga čini još moćnijim i efikasnijim što se i vidi. Igre se brzo pokreću i nikakva zastajkivanja ne postoje.

Procesor je opremljen sa dva Cortex-A76 jezgra visokih performansi do 2.05Ghz i šest izuzetno efikasnih Cortex-A55 jezgara do 2.0Ghz, a tu je i 800MHz Mali-G76 grafika, tako da možete da očekujete da će vam Realme 6s pružiti solidan broj godina vrhunskog rada bez ikakvog usporavanja.

Kombinovanjem najnovijeg procesora, grafičke karte, super-brzog RAM-a i moćne veštačke inteligencije, realme 6s donosi superiorno gejming iskustvo svim ljubiteljima igara na telefonu.

30W Flash punjenje

Sa unapređenim 30W Flash punjenjem, baterija kapaciteta 4.300mAh može biti u potpunosti napunjena za 60 minuta. A za samo 30 minuta baterija će dostići kapacitet od 70 odsto.

Sve ovo je jasan znak da ćete napokon moći da zaboravite na beskrajno duga punjenja baterije i konstantno traženje utičnica po prostorijama.

foto: Promo

Displej

Realme 6s poseduje 90Hz Ultra Smooth displej dijagonale 6.5 inča koji pruža osvežavanje ekrana od 90Hz i koji je u stanju da isporuči 90 frejmova u sekundi. Osvežavanje od 90Hz nudi 50 odsto brže osvežavanje slike u poređenju sa tradicionalnim 60Hz displejom, a rezultat toga je glatko i savršeno vizuelno iskustvo koje prati svaku promenu na ekranu.

Sve što se prikazuje na displeju je izuzetno oštro, prebacivanje sa ekrana na ekran, ili aplikacije na aplikaciju, je izuzetno glatko i razlika u kvalitetu onoga što gledate je više nego očigledna u poređenju sa konkurencijom koja nudi slabije performanse displeja.

Sa velikim 6.5-inčnim displejom i odličnim odnosom ekrana naspram kućišta telefona, realme 6s donosi zaista superiorno vizuelno iskustvo.

Displej poseduje 20:9 odnos ivica, 2.400x1080p FHD+ rezoluciju, 90.5% odnos displeja prema kućištu i maksimalno osvetljenje ekrana od 480 nita.

Za maksimalnu zaštitu, ekran je prekriven Gorilla Glass 3 zaštitom.

foto: Promo

Kamere

Selfi kamera

Ultra oštra 16MP prednja kamera zadovoljiće sve vaše potrebe za savršenim selfijem uz pomoć F2.0 blende, ali i brojnim filterima. Posebno izdvajamo bokeh efekat i potpuno novi beauty kako bi svaki selfi ispao baš onako kako ste zamislili u svojoj glavi pre pritiska okidača.

48MP sistem sa 4 zadnje kamere

Realme 6s dolazi sa najnovijim flegšip, ultra-jasnim sistemom od 4 zadnje kamere koji čine 48MP glavna kamera, 8MP 119° širokougaoni objektiv i macro i crno-beli senzori.

Glavna kamera koristi Quad Byers 4-u-1 mehanizam za inteligentno vezivanje piksela koji kombinuje 4 susedna piksela u jedan veliki piksel. Na ovaj način se povećava kvalitet i rezolucija slika, pa čak i kada su one napravljene u uslovima lošijeg osvetljenja.

Ultraširokougaona kamera sa f/2.3 otvorom blende i 8MP rezolucijom dozvoljava vam da napravite savršenu fotografiju i u kadar stavite znatno više onoga što slikate. Na ovaj način vrlo lako možete da ovekovečite zapanjujuće prizore i velike grupe ljudi.

Macro objektiv vam dozvoljava da se znatno više približite subjektu i otkrijete lepotu mikro sveta zahvaljujući mogućnosti da slikate sa samo 4cm udaljenosti i tako zabeležite i najsitniji detalj.

Crno-beli portret objektiv beleži znatno širi spektar svetla i samim tim omogućava glavnom senzoru da bolje hvata svetlo, povećava contrast slike, stvara retro slike i dodaje teksturu portretima za više detalja na fotografijama.

Video mogućnosti

Prednje i zadnje kamere na modelu realme 6s podržavaju mnoge moderne i zabavne video funkcije.

Prednja kamera može da snima video sa bokeh efektom u realnom vremenu, kao i slow-mo video u 1080MP rezoluciji uz 120 kadrova u sekundi (ova opcija će biti dostupna nakon OTA apdejta).

Zadnja kamera dolazi sa UIS video stabilizacijom i UIS Max video stabilizacijom (ova opcija će biti dostupna nakon OTA apdejta), mogućnošću snimanja videa pod ultra-širokim uglom i opcijom snimanja sa bokeh efektom u realnom vremenu. Kada je kvalitet video snimaka u pitanju, realme 6s nudi 4K/30fps snimanje, kao i 1080p/120fps i 720p/240fps slow-mo snimanje videa.

foto: Promo

Realme UI

Realme UI baziran je na Androidu 10 i donosi iskustvo korišćenja koje je najbliže čistom Androidu. Samim tim, telefon nije zakrčen nepotrebnim aplikacijama i programima i sve radi glatko – baš onako kako je Google zamislio da Android treba da funkcioniše.

Otpornost na vodu

Svi portovi na telefonu su vodootporni zahvaljujući silikonskim zaptivačima koji sprečavaju da voda dospe u unutrašnjost uređaja, pa samim tim ne morate stalno da se osvrćete i brinete da će čaša vode na stolu možda u nekom trenutku postati kobna po vaš telefon.

Memorija

Realme 6s dolazi samo u jednoj verziji – 4Gb/64GB, a opremljen je i sa 3 slota za kartice (2 SIM kartice i SD kartica). Zahvaljujući opciji za korišćenje SD kartice, unutrašnja memorija telefona se može proširiti za 256GB.

Sve u svemu, Realme 6s nije samo osveženje u ponudi telefona, nego donosi i ozbiljne novitete i performanse koje ga svakako preporučuju da se nađe na listi telefona koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine novog uređaja. A stvari će definitivno postati lakše kada u obzir uzmete i njegovu cenu koja je više nego konkurentna u poređenju sa sličnim smartfonima.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja