Tesla bio na pragu korišćenja kosmičke energije

Teslina otkrića

Tesla bio na pragu korišćenja kosmičke energije

Tech -
Ima i onih koji tvrde da je Tesla početkom tridesetih godina uspeo da svoj automobil Pierce - Arrow pomoću antene "tankuje" kosmičkom energijom

BEOGRAD – NikolaTesla bio je početkom 20. veka bio na pragu da otkrije korišćenja nepresušnih resursa kosmičke energije.

Portal Vesti online razgovarao je sa Petrom Stojanovićem osnivačem ogranka udruženja "Tesla sosijeti" u švajcarskom St. Galenu.Stojanović se naime poziva na knjigu Mihaela Krauzea u kojoj govori o Teslinom patentu br. 685 957 kojim je srpski naučnik 1901. godine opisao kako kosmičku energiju pretvoriti u korisnu električnu.

Inače kako javlja ovaj portal o ovoj energiji do danas je sve ostalo u domenu fantazije, ali ima i onih koji tvrde da je Tesla početkom tridesetih godina uspeo da svoj automobil Pierce - Arrow pomoću antene "tankuje" kosmičkom energijom. Najuverljiviji branitelj ove teze je nemački pronalazač Klaus Jebens, koji u svojoj knjizi "Snaga iz univerzuma" tvrdi da se njegov otac Hajnc, tadašnji direktor nemačke Pronalazačke kuće, s Teslom 1930. vozio u njegovom električnom automobilu. Jebens na 23. strani svoje knjige to i dokumentuje faksimilom očeve pribeleške koju je u njegovoj arhivi pronašao kao dugo čuvanu "strogu tajnu".

- Da je došlo do realizacije Teslinog patenta o bežičnom prenosu električne energije ili njegovoj tezi o korišćenju kosmičke energije, danas bi se svetom vozili isključivo električni automobili, jer ne bi bilo tih skupih i nedovoljno dobrih baterija. Budućnost neće pripasti litijumskim baterijama, već Teslinoj zamisli o bežičnom prenosu električne energije - uveren je Stojanović, prenose Vesti online.

Stojanović,poznati promoter Teslinog dela, naglašava da je Tesla danas više političko nego naučno pitanje, i da će srpski naučnik postati još aktuelniji kada se smanje rezerve nafte, a svetla zbog nedovoljne alternativne energije, i bez organizovanih akcija počnu još češće da se gase.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track