Uz video-igre bolje se radi

Istraživači sa univerziteta Harvard tvrde

Uz video-igre bolje se radi

Tech -
Posle igranja zaposleni lakše savladavaju probleme na poslu, rado pomažu kolegama u projektima i ređe odustaju od teških zadataka

Dobre vesti.Istraživači sa američkog univerziteta Harvard tvrde da igranje kompjuterskih igrica ljude može da učini pametnijim i da poveća njihovu produktivnost na poslu.Doskoro se smatralo da igranje igara na kompjuteru ili pametnom telefonu zaglupljuje i da ljudi vremenom postaju asocijalni, ali novo istraživanje iz SAD pokazuje da igranje čuvenih „Engri brdsa“ četiri minuta na svaki sat na poslu povećava koncentraciju. Malo igranja opušta zaposlene, koji zatim bolje i efikasnije rade.Naime, nakon igranja zaposleni lakše savladavaju probleme na poslu, rado pomažu kolegama u projektima i ređe odustaju od teških zadataka. Istraživači tvrde da je, za razliku od kratkog igranja igrica, gledanje slika dece ili beba životinja obično gubljenje vremena i da ne pomaže zaposlenim osobama pod stresom.

Uskoro „Engri brds - Star vors“Kompanija „Rovio“ najavila je da će sutra pustiti novu verziju igrice „Engri brds - Star vors“. U novoj igri očekuje nas više akcije, mnogo više uništavanja i mnogo smeha. Ptičice izgledaju kao likovi iz filmova „Ratovi zvezda“, a novost je da će svaka imati neko intergalaktičko oružje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track