Instagram mesečno ima 90 miliona korisnika

Novi podaci

Instagram mesečno ima 90 miliona korisnika

Tech -
Ova aplikacija za iOS i za korisnike android uređaja, dnevno od strane svojih korisnika ima objavljeno čak 40 miliona fotografija

SAN FRANCISKO - Instagram, servis i aplikacija za onlajn deljenje fotografija, objavio je statistiku po kojoj mesečno ima 90 miliona aktivnih korisnika.

Ova aplikacija za iOS i za korisnike android uređaja, koja je predstavljena oktobra 2010. godine, dnevno od strane svojih korisnika ima objavljeno čak 40 miliona fotografija, koje su "lajkovane" 8,500 puta u sekundi, prenosi internet portal Forbs.

Korisnici Instagrama ostavljaju u sekundi preko 1,000 komentara o slici, što govori i zašto je nedavno Fejsbuk kupio ovu kompaniju za milijardu dolara.

Kompanija Instagram je tako postala jedan od najunosnijih biznisa u istoriji, jer je u tom trenutku imala svega 13 zaposlenih, što je donosilo 77 miliona dolara zarade po osobi.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za "ajfon", koja omogućuje deljenje (sćare) fotografije na ostale društvene mreže kao što je Fejsbuk, Tviter, Tumblr, Flikr i Forskver, je nakon lansiranja za android uređaje preko onlajn radnje "Gugl pleja", za jedan dan preuzeta više od milion puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track