NAVLAKUŠA: Promenite Fejsbuk u crno
Foto: Facebook.com, Prtscr

Upozorenje

NAVLAKUŠA: Promenite Fejsbuk u crno

Tech -
Novi virus, odnosno aplikacija počela je da se širi između Fejsbuk korisnika, a ona nudi promenu boje vašeg profila u crnu, a svako ko instalira ovu aplikaciju rizikuje svoje podatke iz računara

Prevara koji se poslednjih nekoliko dana proširila i među korisnicima Fejsbuka u svetu pojavljuje se u obliku aplikacije koja sugerise da ćete pomoću nje moći boju svojeg Fejsa promeniti u crnu. Fotografija na kojoj piše "I Just Got Facebook Black" samo je jedna od varijanti novog virusa i pojavljuje se uz link na koji biste navodno trebali kliknuti ako želite promeniti boju svog Fejsbuka, ali vi to naravno nećete uspeti jer je u pitanju samo još jedna "navlakuša". Ako je ipak instalirate, aplikacija će od vas tražiti lične podatke i ponuditi vam anketu koju trebate da ispunite kako bi vam se ostvarila želja, druga boja Fejsa. Ali, koliko god tih anketa ispunili to se neće dogoditi (kao ni u brojnim slučajevima pre toga), a lažna aplikacija će se dalje širiti mrežom označavajući na novoj fotografiji vaše prijatelje i objavljujući je na vašem zidu. Neke aplikacije čak traže da ukucate svoj broj telefona, a u tim slučajevima posedice mogu biti značajne za korisnike koji bi se mogli iznenaditi prilikom dobijanja sledećeg računa od svog operatera, piše "Hoax Slayer". U blažoj varijanti samo ćete dobijati hrpu neželjenih mejlova.

A ako ste već naseli na ovu prevaru, idite na stranicu za upravljanje aplikacijama, tamo je izbrišite i nadajte se najboljem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track