Gugl čestitao Fejsbuku zbog aplikacije home!

Pravi izbor

Gugl čestitao Fejsbuku zbog aplikacije home!

Tech -
Internet kompanija Gugl pozdravila je pokretanje Fejbuk home dodatka za Android i rekla da to dokazuje da je Android izuzetan mobilni operativni sistem

Kompanija Gugl pohvalila je Fejsbuk kratkom ali jasnom porukom. Izjava kompanije "Gugl" o novom Facebook Home dodatku za android je kratka, ali govori dosta toga. "Fejsbuk Home" demonstrira otvorenost i fleksibilnost android sistema, koji se lako prilagođava korisniku i aplikacijama.

"Ovo je pobeda korisnika, koji žele prilagođeno Fejsbuk iskustvo na svojim uređajima. Ono dolazi sa Gugl Plej prodavnice - srca Android sistema", zajedno sa popularnim Gugl servisima "GMail", "Search" i "Google Maps", rekli su iz kompanije Gugl.

Znamo svi da "Gugl" nije baš u "nekim" odnosima sa kompanijom "Fejsbuk" i da je u poslednje vreme bilo više čarki na toj relaciji. Znamo i da se to sve dešava zbog kompanije Majkrosoft, sa kojom Fejsbuk ima ekskluzivno partnerstvo. Novi "Graph Search", koji je "Fejsbuk" uveo nedavno, koristi Majkrosoftov Bing za pretragu, a dve kompanije sarađuju i na još nekoliko projekata.

Da se u biznisu nikada ne sme reći nikada, pokazuje i "Fejsbuk Home", koji je nastao u saradnji upravo sa kompanijom "Gugla", a namenjen je isključivo Android operativnom sistemu, čiji je "Gugl" vlasnik.

Prema rečima osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga, Android je bio jedini logičan izbor za "Fejsbuk Home", dok je "Vindouz fon" bio negde na sredini puta između Androida i ajOS sistema. Home se na "Vindouz fonu" može očekivati u narednom periodu. Što se operativnog sistema kompanije "Epla" tiče, zbog restriktivne politike i zatvorenosti "Fejsbuk Home", po rečima Zakerberga, neće skoro na ajOS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track