REVOLUCIJA: Automobil ide na tvitove i lajkove!
Foto: Youtube.com

Neverovatno

REVOLUCIJA: Automobil ide na tvitove i lajkove!

Tech -
Električni auto pokreću interakcije na društvenim mrežama. Svaki novi pratilac na Tviteru donosi pet vati, a lajk na Fejsbuku po jedan

Učenici okupljeni u kreativnoj radionici "Minddrive" preuredili su Folksvagenov model "karman gia" iz 1967. u električni automobil, koji ide na "gorivo sa društvenih mreža" i preko "lajkova i titova" traže podršku za testiranje.

"Minddrive" je program namenjen problematičnim tinejdžerima, u sklopu kojeg mogu posle nastave da rade i uče o matematici, tehnologiji i još puno toga na praktičnoj nastavi i konretnim projektima. Dosad su već, između ostalog, preuredili tri klasična vozila u električna. Njih 21 počelo je sa preuređenjem modela automobila "folksvagen gia". Rašrafili su automobil do kraja, pa ga sastavili ispočetka. Vozilo su preuredili u potpunosti, a originalni motor zamenili električnim, na litijum-jonske baterije. Ono što je do sada neviđeno jeste da su na kontrolnu tablu dodali tablet koji su spojili s elektronikom u automobilu kako bi preko njega mogli da prate koliko je njihova inicijativa prikupila "tvitova", "lajkova" i "šerova" na Tviteru, Fejsbuku, Instagramu i drugim mrežama. Kad god ih neko "tvituje" ili "lajkuje", mala crna kutija ugrađena u automobil primi signal da su dobili "društveno gorivo" i da motor može biti pokrenut. Drugim rečima, auto pokreću interakcije na društvenim mrežama. Svaki novi pratilac na Tviteru donosi pet vati, a "lajk" na Fejsbuku po jedan. Ako ih nema dovoljno, kutija može da blokira dovod goriva za motor. Učenici uključeni u ovu akciju planiraju da "Tvitomobil" testiraju na putu od Kanzas Sitija do Vašingtona, vožnjom od 1.700 kilometara, a na put bi trebalo da krenu 31. maja.

http://www.youtube.com/watch?v=2BQdy5G1Elw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track