STIV VOZNIJAK: Kompjuteri će zameniti profesore!
Foto: Wikipedia.org

Lični učitelji

STIV VOZNIJAK: Kompjuteri će zameniti profesore!

Tech -
Suosnivač Epla je izjavio na konferenciji održanoj u Severnoj Irskoj da će u budućnosti učitelje i profesore zameniti humanije verzije kompjutera

Đaci i studenti mogli bi u budućnosti da imaju lične, "humanije" verzije kompjutera koji bi zamenili današnje učitelje, izjavio je suosnivač kompanije Epl Stiv Voznijak na nedavno održanoj konferenciji u Severnoj Irskoj.

Govoreći na događaju "Londonderry's Millennium Forum" organizovanom od strane Evropske poslovne mreže, Voznijak je naveo da bi personalizovani kompjuteri mogli iz korena da izmene proces obrazovanja, olakšavajući učenje po sistemu "jedan na jedan". Na taj način đaci bi bili ohrabrivani da samo preduzmu određene akcije, kao što je na primer pisanje knjige, umesto što se usredsređuju na učenje već proverenih teza i ideja, prenosi portal "Mashable" pozivajući se na irske medije. "Sve smo bliži situaciji u kojoj su kompjuteri slični ljudima i sa njima možemo da razgovaramo. Tako ćemo biti u mogućnosti i da imamo jednog učitelja za jednog učenika, što će đacima omogućiti da se razvijaju u sopstvenom pravcu", kazao je Voznijak. On je dodao da će sadašnji trend prema kojem mobilni telefoni imaju sve više ljudskih osobina otvoriti nove mogućnosti za razne inovacije. Komjuteri su još uvek prilično oskudni učitelji, smatra Voznijak, pa je potrebno da se u budućnosti više radi na njihovim "ljudskim" osobinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track