VAJN: Tinejdžer oborio Tviter video aplikaciju!
Foto: EPK

Talentovani programer

VAJN: Tinejdžer oborio Tviter video aplikaciju!

Tech -
Tviterov servis za kratke video snimke Vajn ima ograničenje od samo šest sekundi materijala, međutim Vil Šmidlajn (16) je uspešno aploudovao celu trominutnu pesmu Never Gonna Give You Up Rik Estlija

Tviterov servis za kratke video snimke "Vajn" ima ograničenje od samo šest sekundi materijala, međutim 16-godišnji Vil Šmidlajn je uspešno aploudovao celu trominutnu pesmu "Never Gonna Give You Up" Rik Estlija i na taj način srušio aplikaciju.

"Mislim da sam oborio Vajn", tvitovao je Vil Šmidlajn u ponedeljak. Mladi programer iz Klivlenda kaže da nije pokušao da zaobiđe ograničenje već samo da testira granice aplikacije.

"Pa...prosto, moji prijatelji postavljaju te kratke snimke na Vajn, a ja sam hteo da budem prvi koji će postaviti punu trominutnu pesmu", objasnio je Vil.

Šmidlajn, koji se programiranjem bavi već nekoliko godina, rastavio je android "Vajn" aplikaciju i rekonstruisao je tako da može da komunicira sa serverom programa, a tokom rekonstrukcije je izostavio ogranićenje od šest sekundi pa je bio u mogućnosti da sa svojim prijateljima na popularnoj društvenoj mreži podeli spot Rika Estlija u celosti.

Mladić je odbio da ulazi u detalje svog poduhvata, ali kaže da mu je trebalo manje od sat vremena da sve završi.

"Iskreno mi je žao inženjera u Tviteru kojima sam uništio dan svojim petljanjem po Vajnu", rekao je Vil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track