ŠPANSKA POLICIJA: Tviterom se bore protiv kriminala!

Propevala ptičica

ŠPANSKA POLICIJA: Tviterom se bore protiv kriminala!

Tech -
Obraćajući se građanima putem šaljivih poruka na društvenoj mreži Tviter španska policija sprovela je čak 300 hapšenja zbog droge

MADRID - Obraćajući se građanima putem šaljivih poruka na društvenoj mreži Tviter španska policija sprovela je čak 300 hapšenja zbog droge i postala model za druge policijske snage u svetu.

Nalog lna Tviteru, @policia, trebalo bi da dostigne čak 500.000 sledbenika ovog vikenda, preneo je AFP.

Policija u Madridu obrađuje 1.200 poruka na nalogu svakog dana u proseku i odgovara na pitanja građana 17 sati dnevno, što je čini dostupnijim od bilo koje javne ili privatne španske institucije.

Bivši novinar Karlos Fernandes Guera (39), jedini član tima koji nije policajac, piše sve tvitove na nalogu, koji mogu da se ponovo tvituju do 10.000 puta.

Odbacujući kritike da je ton tvitova previše šaljiv, Guera kaže da policija koristi rečnik koji "privlači pažnju, povezan sa stvarima o kojima se u tom trenutku tvituje".

Fernandes je autor poruka poput: "Ah, nekoliko piva na terasi, smejete se sa svojim drugaricama, gledate zgodne momke kako prolaze...Ne sklanjajte pogled sa svoje torbe i telefona".

Tokom protekle godine, španska policija uhapsila je 300 ljudi zbog droge zahvaljujući tvitovima, rekao je Fernandes i dodao da policijske snage u Latinskoj Americi koriste njen nalog kao model za komunikaciju sa građanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track