PRIVATNOST U SIGURNIM RUKAMA: Zašto je Biocoded najsigurnija aplikacija na tržištu?
Foto: Promo

Noćna mora hakera

PRIVATNOST U SIGURNIM RUKAMA: Zašto je Biocoded najsigurnija aplikacija na tržištu?

Tech -

Biocoded je omogućio nenadmašnu zaštitu ličnih i poslovnih podataka, i rezultat je najnaprednijih modernih tehnologija i kripto nauke.

Biocoded se koristi proverenim i pouzdanim kriptografskim algoritmima kako bi osigurao enkripciju svih vaših podataka. Sličnim algoritmima koristi se i aplikacija Signal (na čiju sigurnost su ukazli Džulijan Asanž i Edvard Snouden), uz tu razliku što je Biocoded već postojeći temelj dodatno utvrdio još naprednijom zaštitom podataka koja predstavlja pravu noćnu moru za hakere i praktično ne može biti probijen.

Foto: Promo
Foto: Promo

Glavne karakteristike Biocoded-a su:

1. Enkriptovane poruke

- koje imaju mogućnost da se nepovratno samounište posle određenog vremenskog perioda

- grupni čet koji će uskoro biti nadograđen video čet opcijom

2. Enkriptovani transfer podataka

3. Enkriptovana govorna pošta

4. Enkriptovani razgovor

5. Enkriptovana organizacija (Q2 2017) - kalendar, beleške, "to do" lista

6. Soft-realtime streaming (Q2 2017)

7. Enkriptovani video pozivi

8. Enkriptovane lokacijske usluge (Q2 2017)

Foto: Promo
Foto: Promo

Kako Biocoded funkcioniše i zbog čega je jedinstven?

Biocoded je izgrađen na dve komplementarne platforme.

Prva, javna, zvana Biocoded Global je besplatna osnova sigurne komunikacije i kapija za sve one koji žele da iskuse najnaprednije pogodnosti privatnosti. Druga se zove Biocoded Private, platforma koja se plaća i koju svako može da koristi po svojim ličnim potrebama i/ili preferencama. Bitno je da su oba sastava kompatibilna i bilo koji korisnik može da se poveže sa svakim korisnikom globalno bez obzira gde se primarno registrujete i stavite aplikaciju na vaš telefon ili kompjuter.

Evo glavnih razlika ove dve platforme:

Foto: Promo
Foto: Promo

U tekućoj 2017. godini, Biocoded Private Setups će dobiti i dole navedene funkcije:

1. Organizator - najnaprednija verzija ove pogodnosti sa kriptiranom ličnom arhivom

2. Enkriptovani video pozivi koji mogu biti snimljeni na vašem uređaju tako da imate kompletnu arhivu svih video poruka koje želite zadržati u kriptiranom sefu.

3. Enkriptovani Soft-realtime video četovi; omogućuju korisnicima da prikazuju video grupnom četu i da ih gledaju uživo

4. Lokacijske usluge, gde možemo ispostaviti da će imati jedinstven maping sistem ugrađen u samu aplikaciju kao prvi takav sistem globalno

Foto: Promo
Foto: Promo

Nema sumnje da sve navedene opcije u kombinaciji sa najnaprednijom enkripcijom i zaštitnim mehanizmima čine Biocoded najpoželjnijom aplikacijom, bilo za privatne, korporacijske ili državne svrhe. Svako ko je iole svestan modernog sajber kriminala, odnosno kršenja privatnosti od strane hakera, u vidu Biocodeda ima savršeno rešenje problema. Sigurnost podataka danas je važnija od obezbeđene materijalne imovine, a taj trend će se u budućnosti još više intenzivirati.

Šta ako vam telefon bude ukraden?

U ovom nemilom slučaju vi ili vaš administrator možete daljinski da onemogućite ulaz u svoj uređaj i/ili da izbrišete sve podatke. Biocoded se koristi takozvanim enkriptovanim ključem koji ne može da se hakuje jer je polovina pomenutog ključa sačuvana u samom uređaju, a ostatak na Biocoded serveru, što onemogućava neovlašćeni ulaz. Sama aplikacija omogučava da podaci ne mogu biti forenzički obrađeni.

Da li Biocoded radi u kombinaciji sa sigurnošću Android OS?

Da. Biocoded radi bez oslanjanja na usluge Google Play-a i osim zaštite ni na koji način ne ometa mogućnosti operativnog sistema.

Zašto Biocoded nije open source?

Ili zašto nije otvorenog koda? Biocoded-ov kod, sigurnosni protokoli i sve ostale mogućnosti se pažljivo proveravaju od strane nezavisnih sigurnosnih agencija. Otvoren kod (open source) ne garantuje, niti na bilo koji način potpomaže sigurnost. Što se tiče upotrebe u državne i korporativne svrhe, open source rešenja se apriori odbacuju. Isto tako Biocoded izvorni kod predmet je patentne zaštite i intelektualno vlasništvo poduzeća Biocoded. Svako ko želi da ispita kod ili sigurnost Biocoded-a može da poseti njihov centar za razvoj i istraživanje u Mariboru gde može da se konsultuje sa stručnjacima o samom rešenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track