RUSI NUDE POMOĆ AMERICI: Posle eksplozije u NASA, Sojuz spreman da poleti u kosmos!

MSS ostala bez zaliha

RUSI NUDE POMOĆ AMERICI: Posle eksplozije u NASA, Sojuz spreman da poleti u kosmos!

Tech -
NASA je uverena da pad rakete nije ugrozio astronaute na stanici, jer imaju dovoljno zaliha čak do marta naredne godine. SAD je najavila da će lansirati još jednu raketu sa zalihama Space Ks Dragon, koja bi trebalo da poleti 9. decembra

MOSKVA - Posle eksplozije američke rakete Antares, koja je trebalo da isporuči zalihe međunarodnoj svemirskoj stanici, Rusija je poručila kako je spremna da za Amerikance preveze zalihe na MSS na svom svemirskom brodu Sojuz.

Eksplozija Antaresa
Eksplozija Antaresa

"Do sada NASA nas nije pitala , ali mi imamo sporazum o uzajamnoj pomoći u slučaju potrebe kao što je gubitak broda za snabdevanje ili neke druge vrste vanrednog stanja", rekao je Aleksej Krasnov, šef odeljenja za svemirske letove Roskosmosa.

http://www.youtube.com/watch?v=bx1CeHFeea0#t=42

S druge strane NASA je uverena da pad nije ugrozio astronaute na stanici, jer imaju dovoljno zaliha čak do marta naredne godine. SAD je najavila da će lansirati još jednu raketu sa zalihama Space Ks Dragon, koja bi trebalo da poleti 9. decembra .

Uspešno lansiranje Sojuza
Uspešno lansiranje Sojuza

U isto vreme kako prenosi Raša tudej ruski svemirski brod Progres sa zalihama za MSS uspešno je lansiran sa raketom Sojuz u sredu .

Najnovija verzija rakete Sojuz 2.1a će biti testirana sa teretom još najmanje tri puta pre nego što put MSS ponese ljudsku posadu.

http://www.youtube.com/watch?v=SZixaHZS1RE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track