NEGATIVNA ENERGIJA SE MOŽE UKLONITI IZ ŽIVOTA: Danas odlučite da ne budete ničija bokserska vreća, zapravo je veoma LAKO!
Foto: Profimedia

SAVETI ZA MIRNIJI ŽIVOT

NEGATIVNA ENERGIJA SE MOŽE UKLONITI IZ ŽIVOTA: Danas odlučite da ne budete ničija bokserska vreća, zapravo je veoma LAKO!

Zanimljivosti -

Svi se kroz život susrećemo s teškim osobama. Nakon druženja s njima osećamo se loše, kao da su isisali svu energiju iz nas.

Umesto da nas drugi obogaćuju, prečesto nas tuđi postupci unesrećuju i negativno utiču na naš um i srce. Naravno da je nekad nemoguće nekoga isključiti iz života, posebno ako se radi o članu porodice, ali moramo pokušati da smanjimo njihov loš uticaj.

Kako biste bili srećniji prestanite dozvoljavati drugima da se ponašaju loše prema vama. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti:

1. Uklonite negativce iz svoje okoline

Osobe kod kojih je baš uvek sve crno i uvek pričaju samo o svojim problemima, bez želje da išta promene, jednostavno ignorišite. Od njih ništa ne dobijate i jedino vas sve dublje uvlače u svoju negativu.

2. Niko nema pravo da vas verbalno ili fizički napada

Baš niko nema pravo da ugrožava vaš prostor. Ne postoji sloboda koja drugoj osobi daje pravo napada na vašu ličnost.

3. Ne dozvolite da vam nabijaju osećaj krivice

Sami biramo svoje postupke i sami smo odgovorni za njih. Osobe koje nam stalno nabijaju osećaj krivice su loše. Smireno recite da se ne slažete s njihovim optužbama i nastavite po svom.

foto: Profimedia

4. Odmaknite se od drame

Osobe koje od svega rade dramu su užasno naporne. Klonite se dramatičnih situacija kod drugih i izbegavajte stvaranje vlastitih.

5. Ne dozvolite da vas uvuku u svađu

Odlučite da budete pozitivni, recite osobama koje bi se svađale i raspravljale da niste zainteresovani. Ako neko pred vama priča ružno o drugima, šta mislite kako pred drugima priča o vama?

6. Ne družite se s ljudima koji lažu i pričaju iza leđa

Neiskrene osobe nisu pravi prijatelji. Ne možete birati porodicu, ali prijatelje možete. Budite bliski samo s onima koji to zaslužuju.

7. Ne dozvolite da vas iskorišćavaju

Možda ste primetili da nekom prijatelju stalno činite usluge, bez toga da bilo šta dobijate zauzvrat. Ponekad ljudi ne primećuju stvari koje radite za njih sve dok ih ne prestanete raditi. Prijateljstvo mora biti ravnopravno.

foto: Profimedia

8. Ne dajte drugima da vas uvjere kako su promene loša stvar

Ako imate snove ne dozvolite drugima da vas uvere da se neće ostvariti. Ako želite promene okružite se ljudima koji će vas ohrabriti i uveriti vas da je promena moguća.

9. Družite se s onima koji daju koliko i vi

Ako volite - imate pravo na ljubav. Ako ste dobar prijatelj - imate pravo na pravog prijatelja. To je vrlo jednostavno pravilo koje funkcioniše.

foto: Profimedia

Kurir.rs/100 posto, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track