KAD SE PROBUDITE U NOĆI OBAVEZNO JEDNO OKO DRŽITE ZATVORENO: Razlog će vas oduševiti i sigurno ćete bar jednom probati
Foto: Profimedia

TRIKOVI

KAD SE PROBUDITE U NOĆI OBAVEZNO JEDNO OKO DRŽITE ZATVORENO: Razlog će vas oduševiti i sigurno ćete bar jednom probati

Zanimljivosti -

Isprobajte ove trikove ljudskog tela i bićete prijatno iznenađeni.

1. Kada želite da zaspite pošto se probudite

Da li vam se ovo dešavalo da usred noći odete do kupatila i da se vratite u krevet neispavani? Pokušajte da odete do kupatila sa jednim zatvorenim okom, jer ako su vam oba otvorena, mozak će misliti da je dan i biće vam teže da ponovo zaspite.

2. Razmrdajte utrnule udove

Da li s vremena na vreme osetite kao da vas bocka hiljadu iglica po telu? To je zato što vam je ponestalo kiseonika. Sledeći put nemojte da jurite okolo kako biste ih vratili u normalu, već istežite vrat ka napred i nazad.

3. Kada mislite da vas se neko setio

Štucanje se uzima kao znak da neko misli na vas, ali ovo se dešava samo zato što vazduh biva zarobljen u predelu gde prolazi, kao i od previše gutanja vazduha. Kako bi vas ovo prošlo, otvorite usta i progutajte.

4. Kada ne možete da zadržite suze

Biti emotivan nije loše, ali je i neprijatno kada u nekim situacijama ne možete da sprečite suze. Evo koristnog trika: zagledajte se u neki predmet i zatim nabrojte sve boje u glavi koje poseduje, kako biste se fokusirali na nešto drugo.

5. Kada vam se zamrzne mozak

Kada pojedete svoj omiljeni ledeni dezert prebrzo i osetite probadajući bol u glavi. To je mozak koji "javlja" da nema dovoljno toplote. Ugrijte usta i vrh usta svojim jezikom.

6. Samo lagano

Neki od vas se možda plaše da progutaju pilulu kako se ne bi zadavili njom. Ali probajte ovo sledeći put - stavite tabletu u usta, uzmite gutljaj vode i nagnite glavu ka napred.

7. Vucite uho protiv glavobolje

Masiranje može da ublaži glavobolju, ali postoji još jedna metoda. Pokušajte da vučete uho kada budete osetili da počinje da vas boli glava, jer će ovo pružiti olakšanje. Na ovaj način ćete prebaciti slepoočnu kost dovoljno da u nju uđe sveža cerebralna kičmena tečnost i da očisti područje.

8. Sprečite kihanje

Da biste sprečili kihanje u nezgodno vreme, zatvorite usta i pokušajte da prislonite čvrsto svoj jezik odmah iza zuba. Ne postoji ništa što vas više nervira od ovoga i kada vas golica.

9. Držite dah duže

Prvo je potrebno da izvedete hiperventilaciju - uzimanjem nekoliko dubokih udisaja u kratkom periodu, kako biste prevarili telo misleći da ima veći dotok kiseonika, koji vam daje više vremena pre nego što vam ponestane vazduha i mozak krene da "paniči".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track