NAJBOLJE MESTO ZA STRASTVENO VOĐENJE LJUBAVI NIJE SPAVAĆA SOBA! U ovoj prostoriji ćete tokom ljubavnog čina potrošiti najviše KALORIJA!
Foto: Profimedia

eksperimentisanje

NAJBOLJE MESTO ZA STRASTVENO VOĐENJE LJUBAVI NIJE SPAVAĆA SOBA! U ovoj prostoriji ćete tokom ljubavnog čina potrošiti najviše KALORIJA!

Zanimljivosti -

Pokušajte da zagolicate svoju maštu, kao i maštu vašeg partnera. Budite uvek raspoloženi za nova mesta i nove poze. Ukoliko želite da uvedete nešto novo i da igru podignete na viši nivo, morate da razmišljate izvan svojih svakodnevnih mogućnosti. Izađite iz svoje ljušture ili, u ovom slučaju, iz spavaće sobe.

Stručnjak za menopauzu i libido, doktor Šazadi Harper, tvrdi da je kuhinja najbolje mesto u kući za vođenje ljubavi. Iako bi možda svi na prvu loptu odustali od ovog predloga, budući da se po pitanju higijene ne čini kao idealan izbor, Harper tvrdi da seks u kuhinji ima jednu veliku prednost za razliku od onog na krevetu. Mnogo je bolji za sagorevanje kalorija!

foto: Profimedia

Kuhinja je najbolja prostorija za seks, a kuhinjski sto ili radna površina uvek su zgodna podloga“, kaže Harper. On otkriva i koja je najbolja poza za žene kada je reč o trošenju kalorija:

„Muškarac sedi na stolici, a žena sedi na njemu raširenih nogu i licem okrenutim ka njemu. Žena u toj pozi može da sagori najviše kalorija.“

Godinama se vodi polemika o tome da li i koliko kalorija može da se potroši tokom seksa. Neki procenjuju da za 30 minuta može da se potroši i do 150 kalorija, koliko se potroši za vreme 15-minutnog trčanja. Ipak, to ne znači da treba da prestanete da trčite i da trenirate, jer seks nije bolji od trčanja.

foto: Profimedia

U sprovedenom istraživanju upoređene su kalorije koje se potroše tokom polnog odnosa i tokom trčanja. Utvrđeno je da je trčanje daleko delotvornije, da se više kalorija sagori prilikom trčanja, kao i da se kilogrami ravnomernije gube.

Žene tokom trčanja od 30 minuta izgube u proseku 213 kalorija, a muškarci 276. Međutim, tokom seksa u trajanju od 30 minuta muškarci sagore oko 101 kaloriju, a žene 69, što je u proseku 3,6 otopljenih kalorija u minutu.

Ipak, koliko ćete kalorija biti u stanju da sagorite zavisi od različitih aktivnosti tokom seksa, maštovitosti, različitih poza i njihovih kombinacija, kao i trajanja

strastvenog čina.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track