UKLONITE MRLJE, PRLJAVŠTINU I KAMENAC: Trikovi za brzo čišćenje pegle!
Foto: Shutterstock

Praktično rešenje

UKLONITE MRLJE, PRLJAVŠTINU I KAMENAC: Trikovi za brzo čišćenje pegle!

Zanimljivosti -

Da biste sprečili stvaranje kamenca, najbolje je nakon upotrebe, dok je pegla još vruća, isprazniti vodu iz nje

Kada često koristite peglu, događa se da se na ploči zalepe ostaci odeće, kamenac i prašina. To otežava peglanje, a i na odeći može ostaviti mrlje. Zbog toga vam donosimo nekoliko saveta kako da peglu na brz i efikasan način očistite.

foto: Shutterstock

Sirće i so

U manju šerpu stavite jednake količine alkoholnog sirćeta i soli i zagrejte tek toliko da se so istopi. Skinite tečnost sa šporeta i sačekajte da se malo ohladi. Pamučnu krpu umočite u dobijenu tečnost i pomoću nje lagano prelazite preko površine za peglanje. Kada nestane sva prljavština, možete peglati bez brige. Nikada nemojte koristiti čeličnu ili plastičnu žicu za sudove, koliko god da vam se pegla činila prljavom, jer na taj način ćete samo umanjiti njenu efikasnost.

foto: Shutterstock

Morska so

Na dasku za peglanje stavite stari pamučni peškir ili papirni ubrus. Jednu kašiku morske soli, što krupnije, to bolje, pospite preko peškira ili ubrusa. Peglu uključite i pojačajte na maksimalnu temperaturu. Ako je pegla na paru, vodite računa da je isključite. Kada se zagreje, peglom nekoliko puta pređite preko soli. Bićete oduševljeni rezultatom.

foto: Shutterstock

Soda bikarbona

Od sode bikarbone i vode napravite gustu pastu. Pamučnom krpom nanesite mešavinu na površinu za peglanje i lagano trljajte dok ne uklonite svu nečistoću. Čistom krpom očistite ostatke paste. Uključite peglu i pritisnite dugme za izbacivanje pare kako bi se očistili eventualni ostaci paste u otvorima kroz koje para izlazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track