BIVŠI DŽEPAROŠ OTKRIO TRIKOVE KOJE KORISTE U KRAĐI: Ovde nikako ne smete držati VREDNE STVARI, a evo na kojim mestima bi trebalo da budete POSEBNO OPREZNI!
Foto: Profimedia

PAZITE

BIVŠI DŽEPAROŠ OTKRIO TRIKOVE KOJE KORISTE U KRAĐI: Ovde nikako ne smete držati VREDNE STVARI, a evo na kojim mestima bi trebalo da budete POSEBNO OPREZNI!

Zanimljivosti -

Među najopasnijim lopovima svakako su džeparoši koji nikada ne miruju, a najbolje 'posluju' u velikim gužvama. Najčešća mesta gde ih možete videti su vozila javnog gradskog prevoza, na stranicama za autobuse ili tramvaje ili pak u trgovačkim centrima. Gde god da je velika koncentracija ljudi, nalaze se i oni i budno posmatraju svaki korak.

Temom džeparoša zabavili su se i korisnici društvene mreže Quora koji su među sobom podelili savete za izbegavnje ovih delikvenata. Osim uobičajenih saveta o tome kako treba novac odvajati od kartica i nositi na različitim mestima ponudili su i neka zanimljivija rešenja.

foto: Profimedia

Najbolje bi bilo da se vredne stvari poput novčanika ili telefona stave na potpuno neočekivana mesta. Jedan od komentatora i sam je nekad bio džeparoš, a savetovao je da se novčanici nikada ne nose u zadnjem džepu ukoliko su većih dimenzija budući da ga to čini izrazito jednostavnim za neopaženo izvlačenje.

Još jedna od metoda kojima neopaženo kradu je i ta da 'prosjaci' dolaze u restorane i kafiće. Pretvaraju se da prodaju neke artikle kako bi mogli da kupe hranu, a neretko govore i da im je novac potreban za dete znajući da to podstiče veći stepen empatije kod pojedinaca. Oni tada sa stvarima koje prodaju naprave pometnju na stolu za vreme koje lopov uspe da uzme ono što je hteo.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Večernji.hr/Foto:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track