OVO JE 9 ZNAKOVA DA VAS VAŠ PAS NE VOLI! Jedna stvar koju često rade, zapravo je JAKO LOŠA! Evo šta znači!
Foto: Printscreen YouTube

OBRATITE PAŽNJU

OVO JE 9 ZNAKOVA DA VAS VAŠ PAS NE VOLI! Jedna stvar koju često rade, zapravo je JAKO LOŠA! Evo šta znači!

Zanimljivosti -

Ako sumnjate da mu niste omiljeni prijatelj, posmatranjem psa možete videti da li on pored vas samo nervozan ili vas zaista ne voli, kaže Karen Sueda, psiholog za pse iz bolnice za životinje u Los Anđelesu . Ovo je nekoliko znakova da je psu pored vas neprijatno, ali i nekoliko saveta da to promenite.

1. Ako vam pas ne veruje - pratiće vaše pokrete

Ukoliko primetite da pas posmatra svaki vaš pokret - to bi moglo da znači da vam ne veruje ili da mu nije prijatno sa vama.

2. Nije dobar znak ako sa vama ne uspostavlja kontakt očima

Ponekad, pas koji ne želi da vam bude blizu, može pažljivo da vas prati, a drugi put vas može namerno ignorisati. Stručnjak za pseće ponašanje Robert Kabral kaže da treba paziti, pogotovo ako ne želi da vas pogleda ili se udaljava od vas svaki put kada pokušate da mu se približite.

- Psi će najčešće odabrati beg za razliku od borbe - kaže.

foto: Profimedia

3. Ako vas se pas boji, može se sklupčati ili sakriti

Pas kome se ne sviđate možda vas se zapravo samo plaši - i taj strah će fizički manifestovati.

- Ako je uplašen, može spustiti uši, podvući rep, sakriti se ili drhtati - kaže Sueda.

4. Ako pas napusti sobu kad god uđete, želi da se drži podalje

Pas koji koji nije oduševljen vama, neće se zadržavati u istoj prostoriji. Osim što će izbegavati kontakt očima i ignorirati vas, izaći će iz sobe.

- Psi će se radije odvojiti nego odlučiti za destruktivno ponašanje - kaže Kabral.

foto: Profimedia

5. Ako pas odbije poslastice, možda mu se ne sviđate

Svatko ko je upoznat sa psima zna koliko cene dobru poslasticu. Dakle, ako pas izbegava poseban zalogaj samo da ne bi bio u vašoj blizini, to je znak da se možda ne oseća prijatno kada ste tu.

6. Ako se psu kostreši dlaka možda se boji

Kabral kaže da pazite ako se pas nakostreši praveći grbu na leđima, jer to može biti znak da se sprema na iznenadni napad ili da se boji. Takođe, obratite pažnju na dlake duž psećih ramena i kičme koje se nakostreše kada je životinja uzrujana ili ljuta. To bi moglo da znači da su uplašeni ili da se ne osećaju sigurno.

7. Ako pas deluje nervozno, ni to nije dobar znak

Kao i ljudi, psi mogu prikazati znakove nervoze.

- Neki psi mogu se oblizivati ili zevati i kad nisu gladni i umorni. To je isto kao kada se čovek igra kosom ili trese nogom kad je nervozan - kaže Suede.

foto: Profimedia

8. Ponekad se može - ukočiti

U nekim slučajevima psi se mogu se ukočiti i zuriti u čoveka za kojeg smatraju da je pretnja.

9. U ekstremnijim slučajevima pas će vas ugristi ili zarežati

Imajte na umu da nije uobičajeno da pas bude agresivan prema vama samo zato što vam nije najveći obožavatelj - oni su obično agresivni samo ako se osećaju ugroženo.

- Ako vas pas ugrize, to je njegov nagon za samoodržanje, što je osnovni nagon koji imaju gotovo sve životinje - objasnio je Kabral. Uopšteno, pas će postati agresivan samo ako oseća da ste učinili nešto što ih nagoni da moraju da zaštite sebe ili vsoju teritoriju.

foto: Profimedia

Postoji nekoliko načina na koje ih možete pridobiti

Mnogi psi će vam postati naklonjeni iako trenutno ne pokazuju veliko zanimanje za vas, rekao je Kabral. To je dobra vest.

Najbolji način da se svidite psu je da ne radite previše da mu se svidite.

- Dajte psu prostor i vreme i učinite da se oseća sigurno. Budite normalni i budite svakodnevni - dodaje, objašnjavajući da ćete verojatno otkriti da će pas više pažnje obraćati na vas ako počnete da ga ignorišete.

Ako želite da izbegnete da se pas plaši iznenadnih ili neočekivanih pokreta, svoje ponašanje treba da povežete sa stvarima u kojima pas uživa, kao što je davanje poslastica ili bacanje igračaka.

Moguće je da vas pas možda i ne voli toliko, bez obzira na to šta uradite.

- Nismo sa svima najbolji prijatelji tako da ne bi trebalo očekivati ​​da će vaš pas voleti sve koje sretne. Normalno je da psi imaju različit entuzijazam za različite ljude - rekla je Sueda.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track