DOĆI ĆE KUGA SA ISTOKA I PRETVORIĆE LJUDE U PRAH! Nostradamus predvideo KORONA VIRUS, a kraj je JEZIV
Foto: Profimedia

Njegovi stihovi

DOĆI ĆE KUGA SA ISTOKA I PRETVORIĆE LJUDE U PRAH! Nostradamus predvideo KORONA VIRUS, a kraj je JEZIV

Zanimljivosti -

Smatra se da je Nostradamus predvideo mnoge svetske događaje, uključujući i pandemiju korona virusa. Ali, na šta je mislio kada je za 2020. godinu rekao da će biti „blizanačka godina“?

On je 1551. godine napisao sledeće:

- Doći će godina blizanaca (2020) u kojoj će se pojaviti kraljica koja će doći sa istoka i koja će širiti kugu u mraku noći na zemlju sa 7 brda kako bi uništila svet. To će biti kraj svetske ekonomije onako kako je znate – napisao je navodno Nostradamus u svojim proročanstvima.

Pretpostavlja se da je „kraljica“ korona virus, a „zemlja sa 7 brda“ Italija, dok je „prah“ upravo smrt.

Da li treba verovati Nostradamusovim proročanstvima? Brajan Daning, autor podkasta "Sceptoid" smatra da su predviđanja Nostradamusa velika zabluda koja se slučajno povezuju sa svetskim događajima, kao i da su njegovi zapisi grubo protumačeni.

- Njegovi zapisi se tumače na pogrešan način. Dvoumni i pogrešni prevodi, kreativne interpretacije su glavna odlika ovih tumačenja, a zapravo je zanimljivo da je Nostradamus bio vanvremenski čovek i svetlo svog vremena. Izmišljati tumačenja njegovog vrhunskog dela je i nepoštovanje urbane legende i njegove ličnosti. Cenite njegov doprinos medicini, renesansnoj literaturi i nemojte trivijalizovati njegova dobra dela u korist paranormalnih magijskih moći - ističe on.

foto: Profimedia

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track