MERKUR UŠAO U BLIZANCE, A USKORO ĆE I VENERA: Skupićete hrabrost da priđete osobi koja vam se sviđa, a evo šta vas još ČEKA!
Foto: Profimedia

STIŽE BURA

MERKUR UŠAO U BLIZANCE, A USKORO ĆE I VENERA: Skupićete hrabrost da priđete osobi koja vam se sviđa, a evo šta vas još ČEKA!

Zanimljivosti -

Merkur, planeta opažanja, prometa i informiranja, ovog meseca ima "pune ruke posla".

Merkur u ponedeljak 3. maja ušao je u Blizance, da bi u sredu 26. postao retrogradan u istom znaku. Merkur je jak u svom matičnom znaku, iz čega zaključujemo da će se iduća 23 dana ophođenje i razmena informacija odvijati lakše nego ranijih meseci.

Taj će se trend pojačati kad 8. maja ljubavna planeta Venera takođe uplovi u Blizance. Imaćete više hrabrosti da pozovete simpatiju na druženje ili odati voljenom svoju čudnovatu maštu.

planete, Merkur
foto: Profimedia

Ritam života će se ubrzati, a održavanje koncentracije otežati. Pojaviće se više okolnosti koje odvlače pažnju ili ćete ih jednostavno postati svesniji. Ako ste od onih koji vole da obavljaju zadatak po zadatak, mogli biste privremeno promeniti stil rada i preći na multitasking. Ako ste i inače multitasker, upašćete u potpuni haos i istovremeno obavljati tri-četiri aktivnosti, od kojih će neke biti u sukobu.

Ovaj Merkurov tranzit, s druge strane, odličan je za smišljanje sjajnih i originalnih ideja. Važno je samo da ih popisujete kako vam padaju na pamet jer biste ih inače začas smetnuli s uma.

drugarice, žene, piće, izlazak, druženje, društvo
foto: Profimedia

Ovakvo će stanje duha biti najnaglašenije kad se 20. maja uveče Merkuru i Veneri pridruži Sunce, odnosno kad počne razdoblje Blizanaca. Radoznalost, druželjubivost i prevrtljivost porašće do neslućenih razmera. Brojnost čudnih informacija koje će kolati zbunjivaće sve osim pripadnike znaka Blizanaca i Vodolije i donekle Vaga, čiji su umovi najbrži i najprilagodljiviji.

Skup planeta u Blizancima odgovara medijskim radnicima, komičarima, autorima enigmatike, trgovcima, stručnjacima za odnose s javnošću, pravnicima i političarima.

Kurir.rs/Tportal.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track