NARUČILA HRANU ZA MUŽA, A DOBILA NEPROCENJIVO BOGATSTVO: Nešto se samo skotrljalo na pod i sad će rešiti sve svoje PROBLEME!
Foto: Profimedia

upala joj kašika u med

NARUČILA HRANU ZA MUŽA, A DOBILA NEPROCENJIVO BOGATSTVO: Nešto se samo skotrljalo na pod i sad će rešiti sve svoje PROBLEME!

Zanimljivosti -

Tajlanđanka Sifino Kasemson (29) je rođena u bedi i navikla na siromaštvo. ali jedna večera promenila joj je život i došla je do za nju nezamislive sume novca o kojoj nije smela ni da sanja.

Sifino je iz radnje poručila nešto morskih plodova da, kako kaže, pripremi večeru mužu. Htela je da ga počasti nečim lepšim i odlučila je da uzme kilogram puževa jabučara koje je platila 120 bata.

- Skuvala sam ih i izvadila meso iz školjki kada je iz jedne školjke ispala nekakva narandžasta kuglica. Pogledala sam pažljivije kuglicu i shvatila sam da je to veoma redak biser koji, u zavisnosti od veličine i kvaliteta, može da košta i na stotine hiljada dolara - uzbuđeno priča ova mlada domaćica.

Biser, Tajland
foto: Profimedia

- Čuvamo taj biser kao oči u glavi u kući i razmatramo ponude. Još nismo sigurni koliko bi tačno ovaj konkretan biser koštao, ali svakako ćemo ga prodati kako bismo konačno mogli da napravimo kuću. Za sada komšiluk dolazi da ga dodirne jer veruju da će i njima da donese neku sreću - kaže ona.

Pored Sifino i njene porodice, biser je sreću doneo samo radnji iz koje je puž i uzet jer vlasnica ove radnje kaže da sada ne može da se odbrani od porudžbina mušterija.

Biser, Tajland
foto: Profimedia

- Svi se nadaju da će i oni naći biser, nemamo dovoljno puževa kolika je potražnja - kaže vlasnica marketa.

Sifinin biser ima oko devet karata. Iako je retkost naći ovaj biser, dešavalo se i ranije, pa je zabeležen slučaj jednog ribolovca koji je imao istu sreću i za svoj biser dobio 10 miliona bata, što je oko 256.000 funti.

Inače, ovi melo biseri dolaze u različitim bojama - od braon, preko boje kože pa do narandžastih, s tim što su narandžasti najkuplji.

Biser, Tajland
foto: Profimedia

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track