EKSKLUZIVNO OTKRIĆE POREKLA! OZRINIĆI DAJU ASOVE: Greg Popovič i Novak Đoković iz istog plemena
Foto: Profimedia

rođaci

EKSKLUZIVNO OTKRIĆE POREKLA! OZRINIĆI DAJU ASOVE: Greg Popovič i Novak Đoković iz istog plemena

Zanimljivosti -

Proslavljeni američki košarkaški trener Greg Popovič je srpskog porekla i po ocu i po majci, a kako piše poreklo.rs iz istog je plemena kao najbolji teniser sveta Novak Đoković!

Naime, njegova majka je poreklom iz Crne Gore i to iz istog plemena iz kojeg je i najbolji teniser sveta.

Greg Popović
foto: Profimedia

Doroti Mašulović rođena je 1922. godine kao prvo dete Miloša Majka Mašulovića i Meri (Mare) dev. Selaković. Mašulovići pripadaju velikom plemenu Ozrinići u Crnoj Gori, a u okviru plemena rodu Krivoglava iz Markovine (Katunska nahija). Nadimak Krivoglavi dobili su po Marku, sinu Nikole Vučetina.

Novak Đoković, Greg Popovič
foto: Profimedia

Mašulovići pripadaju velikom plemenu Ozrinići u Crnoj Gori, a u okviru plemena rodu Krivoglava iz Markovine (Katunska nahija). Nadimak Krivoglavi dobili su po Marku, sinu Nikole Vučetina. Priča se da je Marko imao običaj da nakrivi glavu kad razgovara. Od Marka Nikolina potekli su sledeći rodovi: Todorovići, Reljići, Vukovići, Markovići, Kruškovci i, konačno, Mašulovići.

Na velikom i razgranatom stablu plemena Ozrinići Mašulovići dele poreklo s rodom Đokovića, od kojih je najbolji svetski teniser svih vremena Novak Đoković. Mašulovići pripadaju Markovljanima, a Đokovići Dragojevićima, a svi zajedno slave Aranđelovdan.

Novak Đoković
foto: Profimedia

kurir.rs/poreklo.rs

Bonus video:

00:09

NOVAK ZBOG PRELEPE BUGARSKE ATLETIČARKE PROGOVORIO BUGARSKI: Pogledajte kako je Đoković odgovorio na izazov zgodne Gabrijele

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track