JEDAN BLIZANAC JE 12 NEDELJA JEO SAMO VEGANSKU HRANU, A DRUGI POSTAO MESOJED: Njihovi rezultati će vas ODUŠEVITI! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/theturnertwiins

zanimljivo

JEDAN BLIZANAC JE 12 NEDELJA JEO SAMO VEGANSKU HRANU, A DRUGI POSTAO MESOJED: Njihovi rezultati će vas ODUŠEVITI! (FOTO)

Zanimljivosti -

Braća blizanci Hugo i Ros Tarner sproveli su eksperiment u kome je jedan jeo samo vegansku hranu, a drugi je bio mesojed.

Hugo i Ros Tarner su identični blizanci među kojima na prvi pogled jedva da ima poneka razlika.

Kako prenosi "BBC", njih dvojica su na ovakvim režimima ishrane bili 12 nedelja, za potrebe studije koju je sproveo Kraljevski koledž u Londonu, a u tom periodu su obojica unosili istu količinu kalorija na dnevnom nivou. Išli su čak zajedno u teretanu, radili su iste treninge, samo što je Hugo izbacio mlečne proizvode i meso, dok je Ros uživao u tim namirnicama.

Hugo kaže da mu na početku nije bilo lako da se navikne na ishranu biljnog porekla, ali da je ubrzo osećao da ima više energije.

"Bio sam na veganskoj ishrani i isprva mi nije bilo lako. Mislim da sam prvih nekoliko nedelja žarko želeo meso, mlečne proizvode i sir. Obožavam sir. Sada sam morao da jedem voće i orašaste plodove i alternative koje u sebi nemaju mlečnih sastojaka. Jeo sam mnogo više celih namirnica, što znači da mi je nivo šećera u krvi bio dosta stabilan tokom celog dana. Imao sam mnogo više energije", ispričao je on.

S druge strane, njegov brat blizanac koji je jeo meso i mlečne proizvode, kaže da mu je energija varirala. Takođe, Ros kaže da je tek uporedivši sa Hugovom biljnom ishranom shvatio koliko je on zapravo jeo obrađenih namirnica.

Do kraja 12. nedelje studije, utvrdili su da razlika između njihovih ishrana "ipak nije napravila veliku razliku". Međutim, Hugu je smanjen nivo holesterola, a takođe je i smršao i poboljšao svoju otpornost na dijabetes tipa 2.

Na početku dijete, Hugo je imao 83,8 kilograma i 13 odsto telesne masti. Do kraja 12. nedelje je smršao i bio je težak 81,9 kilogram i imao je 12 odsto masti. Prema izveštaju, i njegov brat je takođe imao 13 odsto masti na početku, ali je tokom eksperimenta nabacio 4,5 kilograma mišića, a dobio je i masti. Na kraju je imao 15 odsto telesne masti i bio je težak 85,7 kilograma.

Kurir.rs/A.A./BBC

Bonus video:

00:15

BAKA PRASE ŠOKIRAO: Jutjuber nakon skandala o EKSPLICITNOM FILMU, objavio šok snimak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track