NAJMLAĐA MAJKA U ISTORIJI IMALA SAMO 5 GODINA KADA JE RODILA! Njen sin mislio da mu je ona sestra: Ovu TAJNU nikome nije odala!
Foto: Twitter/H i s t o r y V i l l e

NEVEROVATNO

NAJMLAĐA MAJKA U ISTORIJI IMALA SAMO 5 GODINA KADA JE RODILA! Njen sin mislio da mu je ona sestra: Ovu TAJNU nikome nije odala!

Zanimljivosti -

Kada je 1933. godine u jednom selu u Andima rođena devojčica Lina Medina, niko nije očekivao da će ona imati jako neobičnu životnu priču. Godine 1933. u selu Ticrapo u Andima, u siromašnoj porodici zemljoradnika, rođena je Lina Medina.

Njen život se u početku nije ni po čemu razlikovao od života druge dece koja su odrastala u siromašnim porodicama ruralnog Perua tog vremena. u ruralnom Peruu tog vremena. Međutim, sa pet godina je postala najmlađa osoba na svetu koja se porodila i pravi medicinski fenomen, koji se i danas proučava.

Kada je Medini imala pet godina, njena majka je primetila da je devojčici stomak neobično porastao, a njena ćerka se žalila i na bol u predelu abdomena. Zabrinuti roditelji Linu su odveli u obližnju bolnicu kako bi je lekari pregledali.

Doktori su bili ubeđeni da Lina ima tumor, ali nakon testova postavili su mnogo neverovatniju dijagnozu. Naime, Lina Medina je, nekako, bila u sedmom mesecu trudnoće. Oko mesec dana kasnije, 14. maja 1939. godine, devojčica je rodila sina. Porođaj je zbog veličine njene karlice, koja je bila mala, dečija, morao da bude izveden carskim rezom.

Njen sin, Herardo, koji je ima dobio u čast lekara Herarda Loada, koji je vodio Medininu trudnoću, bio je zdrava beba od 2,7 kilograma. Herardo Lina je odrastao u verovanju da mu je Medina sestra. Kada je imao 10 godina, otkrio je istinu. Osim neobičnih okolnosti rođenja, reč je bila o potpuno normalnom i zdravom čoveku. Živeo je običnim životom i preminuo je 1979. godine kada je imao 40 godina.

Tokom carskog reza, doktor je otkrio da je Lina imala potpuno razvijene i zrele seksualne organe. Devojčica je patila od retkog oboljenja “preranog puberteta”, ali je vreme u kome je počela da se razvija ostao neviđen u svetu sve do današnjih dana. Svoju prvu menstruaciju, Medina je dobila kada je imala samo tri godine.

Devojčicin otac je optužen za seksualno zlostavljanje i incest i uhapšen je. Međutim, nisu otkriveni nikakvi dokazi i ubrzo je pušten. Do danas, okolnosti koje su dovele do trudnoće Line Medine nisu razjašnjene, a nepoznato je i ime oce. Devojčica o tome nikada nije želela da govori.

Godinama se spekulisalo da li je čitav slučaj zapravo bio prevara, ali danas se i u medicinskim krugovima tretira kao činenica. Postoje snimci ultrazvuka načinjenih tokom Linine trudnoće. Akušer Hose Sendoval je 2002. godine objavio knjigu o slučaju Line Medine u kojoj je naveo da je, psihološki, bila reč o potpuno normalnom detetu. Zapravo, Medina je više volela da se igra sa lutkama nego sa svojim sinom, piše Istorijski zabavnik.

Medina se kasnije udala za izvesnog Raula Hurada i 1972. godine dobila je još jednog sina. Sa suprugom je živela u siromašnom kraju Perua po nazivom “Mali Čikago”. Odbijala je sve intervjue i nije želela da ispriča svoju neobičnu životnu priču, te da oda tajnu o ocu svog prvog deteta. Poslednji put kontaktirao ju je Rojters 2002. ali je i taj poziv odbila.

(Kurir.rs/Istorijski zabavnik)

Bonus video:

16:13

Trudnoća povećava rizik od stvaranja kamena u bubregu: Evo šta savetuju lekari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track