TA ZVER ME JE SAŽVAKALA I ISPLJUNULA: Ispovest čoveka koji je PUKOM SREĆOM preživeo napad ajkule! Evo kako se oslobodio (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube, Shutterstock, Ilustracija

NEVEROVATNA PRIČA

TA ZVER ME JE SAŽVAKALA I ISPLJUNULA: Ispovest čoveka koji je PUKOM SREĆOM preživeo napad ajkule! Evo kako se oslobodio (VIDEO)

Zanimljivosti -

Čovek koga je velika bela ajkula divljački napala kaže da ga je zver sažvakala i ispljunula, a da se on očajnički borio protiv nje. Stiv Brumer je preživeo traumatski napad koristeći pesnice i noge da bi se oslobodio ajkule koja ga je napala na obali centralne Kalifornije ovog leta. Ovaj 62-godiši čovek je rekao da je plivao u moru, što je opisao kao "jako mirne trenutke" pre nego što ga je u dubinu odvukla smrtonosna ajkula. Rekao je da je plivao po lepom vremenu, a onda je iznenada morao da se bori za život, prenosi The Mirror.

"Bio sam na oko 150 metara od obale, u blizini plaže, kada sam osetio zube preko mojih butina i stomaka. Zgrabila me ajkula i povukla gore, a zatim odvukla u dublju vodu", rekao je.

Stiv Brumer
foto: Printscreen/ Youtube

Govoreći iz svog bolničkog kreveta u medicinskom centru Natividad, Stiv je opisao kako ga je ajkula pustila nakon što ga je odvukla pod vodu i otkrio šta je sledeće uradio kako bi se uverio da ga više neće napasti. "Onda me je, naravno, ispljunula. Ja nisam foka. Ona traži foku. Mi nismo njihova hrana."

Brumer je dodao: "Gledala je u mene, stajala je tik pored mene. Mislio sam da bi ponovo mogla da me ugrize, pa sam je gurnuo rukom i šutnuo nogom i ona je otišla".

Stiv Brumer
foto: Printscreen/ Youtube

Nakon što je isplivao na površinu vode, Stiv je počeo da viče u pomoć. Spasio ga je bračni par Ejmi Džons i Pol Bendi - medicinska sestra i policajac - koji su dojurili na svojim daskama za veslanje i pozvali hitnu pomoć. Drugi čovek, Hit Bredok, zaronio je sa daskom za surfovanje kojom su njih troje nosili Stiva na sigurno.

U razgovoru za KSBV ranije ovog meseca, Bredok je rekao: "Doneli smo moju najveću dasku i gospodin, Pol, mi je pomogao da žrtvu odguram na dasci. Vrištao je upomoć, moglo se reći po zvuku i emocijama u njegovom glasu da nešto definitivno nije u redu i da je pljuskao po vodi."

Stivu su pomagale dve medicinske sestre intenzivne nege i doktor koji je bio na plaži gde se desio napad, i stavili su mu improvizovane poveze kako bi zaustavili teško krvarenje iz ruku i nogu.

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

00:03

JEZIVI SNIMAK Ogromna ajkula ISKAČE iz mora na samo par metara od dece!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track