DRAMATIČNA ISPOVEST O ŽIVOTNOJ BORBI SA SOTONOM: Opselo me je 27 legija demona!
Foto: Printscreen YT

Italijan prošao 400 egzorcizama

DRAMATIČNA ISPOVEST O ŽIVOTNOJ BORBI SA SOTONOM: Opselo me je 27 legija demona!

Zanimljivosti -
Knjga Moje opsednuće veliki je hit u Evropi, a autor Frančesko Vjasuso, mladić iz Italije je posetio Hrvatsku gde je pričao zainteresovanim građanima o svojim iskustvima o borbi sa demonima

Potpuni muk vladao je u četvrtak u punoj dvorani Nadbiskupskog pastroalnog instituta u Zagrebu kada je na scenu stupio Frančesko Vjasuso, mladić iz Italije koji je napisao knjigu o svojoj borbi sa demonima i egzorcizmu.

Knjga “Moje opsednuće” veliki je hit u Evropi, a autor je posetio Hrvatsku gde je pričao zainteresovanim građanima o svojim iskustvima o borbi sa demonima. Njega je predstavio velečasni Milan Dančuo objasnivši da su prava opsednuća retka, zbog čega Crkva egzorcizmima pristupa razborito.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

“Mislim da su svi moji problemi počeli kada sam imao 4 godine i otišli smo u posetu rodbini u Čikago. Kad smo se vratili, počeo sam da osećam probleme s disanjem. Dijagnostifikovana mi je bronhijalna astma. Imao sam sve više zdravstvenih problema koji su se širili po celom telu, a zbog zdravlja sam bio prisiljen da prekinem studije klavira. Tada sam otišao u Međugorje, gde sam odjednom osetio veliku radost”, prisjetio se Vjasuso početaka bitke s đavolom.

Tokom molitve pao je sa stolice sav u znoju. Počeo je malo-pomalo da uviđa da ima problema s demonima, a ne zdravljem. U saradnji sa sveštenikom, ocem Mateom, počeli su prvi zvanični egzorcizmi jer je postalo jasno da nema druge.

“Tada sam počeo da osećam da nešto drugo ima vlast nada mnom. Tokom tih seansi, rekli su mi, udarao sam sveštenika, te je iz mog grla stizao urlik ‘Frančesko je moj!’ Počela su opsednuća koja su trajala od šest, osam, pa i do dvanaest sati na dan. Bilo je to strašno teško razdoblje, žena je mislila da sam mentalni bolesnik, a opsednuća su bila sve češća. Psihijatri su mi prepisivali tablete koje nisu imale nikakvog učinka. Da sam u velikom problemu shvatio sam kada je otac Mateo nakon dugog insistiranja uspeo od demona da dobije odgovor da ih je u mom telu 27 legija, a jedna legija broji 36.000 demona”, ispričao je Vjasuso u Zagrebu.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

S demonima se borio punih pet godina. Tokom tog razdoblja prošao je kroz više od četiri stotine obreda isterivanja - egzorcizama. Tokom poslednjeg egzorcizma kojim je konačno oslobođen Sotona je iz njegovih usta, rekao je, vikao kako ga neće prepustiti jer imaju “krvni savez od četiri godine”. To najduže opsednuće trajalo je četiri dana i pet noći, a Vjasusu su se javljale i vizije pape Ivana Pavla II koji ga je bodrio.

“Sveštenik je govorio Sotoni da ispljune krvni zavet koji ima sa mnom i ja sam počeo pljuvati krv. Bila je to borba za život, ali snaga vere i molitve me je spasila”, zaključio je Vjasuso u prepunoj zagrebačkoj hali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track