ISPRAVKA - NE POSTOJE FRANKENŠNICLE! Netačne tvrdnje da nam u prodavnicama podmeću lažno meso
Foto: Youtube Printscreen

"Mesnate prevare"

ISPRAVKA - NE POSTOJE FRANKENŠNICLE! Netačne tvrdnje da nam u prodavnicama podmeću lažno meso

Zanimljivosti -

Da se mesari koriste trikovima kako bi što više zaradili, a kupcima podmetnuli "lažno meso", netačna je tvrdnja prenesena na našem portalu.

Naime, sledeće tvrdnje prenete su na način koji ne odgovara istini:

"Trik koji pojedini mesari koriste kako bi više zaradili jeste da ostatke odrezaka slepe zajedno transglutaminom, koji je u industriji poznat kao lepak za meso, a rezultat izgleda kao šnicla. Ovaj proces nije nužno štetan i nezdrav, ali prevara je u tome što mušterije plaćaju punu cenu za spojene ostatke mesa. Ponekad je ovaj spoj toliko vešto napravljen da se razlika u odnosu na autentičnu šniclu ni ne primećuje, ali prevara je prevara". Da se radi o prevari, netačno je.

O čemu se zaista radi, može se videti u priloženom snimku.

Kanal na platformi Jutjub, koji godinama objavljuje vlogove o mesu i roštilju, objasnio je kako je moguće “mesnim lepilom” spojiti male komade mesa koji će, nakon procesa sjedinjavanja, izgledati kao jedan veliki komad.

Kadar iz ovog snimka je iskorišten za ilustraciju članka, navodeći na zaključak da se radi o komadu mesa kupljenom u prodavnici, što nije slučaj. Dakle, uopšte se ne radi o tome da neko “podmeće” nešto drugo kao meso, niti su za to ponuđeni bilo kakvi dokazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track