Maskara sprečava infekcije

Slobodno se šminkajte

Maskara sprečava infekcije

Život -
Britanski stručnjaci su ustanovili da su žene koje redovno nose maskaru manje sklone blefaritisu. To se objašnjava redovnim skidanjem šminke

Blefaritis je infekcija oka, odnosno upala, crvenilo i ljuštenje ivica gornjeg, donjeg ili oba kapka. Često ima veze i sa seboreičnim dermatitisom, a moguć uzrok nastanka, osim bakterijske upale, jeste i alergijska reakcija na kozmetičke preparate.

Neki od simptoma blefaritisa su svrab, crvenilo i peckanje, a uzrok je najčešće bakterija koja u oko ulazi preko prljavih ruku. Pretpostavka da oči od infekcije možemo sa sačuvamo izbegavajući šminku ovih dana pala je u vodu.

Naime, britanski stručnjaci su ustanovili da su žene koje redovno nose maskaru manje sklone blefaritisu. To se objašnjava redovnim skidanjem šminke.

Blefaritis se, naime, leči redovnim čišćenjem očiju i stavljanjem toplih tupfera na oči da bi se otvorili mali kanali lojnih žlezda, jer ova infekcija nastaje upravo zbog zapušenja žlezda, što dovodi do toga da u suzama ponestane ulja i one zbog toga brzo presuše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track